Спагетті і болоньєз

Болоньєзе – соус, паста чи рагу?

Паста болоньєзе vs макарони по-флотськи

Ви вже й самі, певно, переконалися, що паста Болоньєзе дивно нагадує знайомі нам макарони по-флотськи, хіба що з деякими відмінностями. У багатьох інших кухнях можна зустріти схожі страви. До речі, не варто шукати найбільш правильний рецепт болоньєзе, адже в Італії кожна господиня додає до нього печериці, солодкий перець, баклажани або кабачки й вважає власний рецепт найкращим.

Соус болоньєзе з томатною пастою або кетчупом

Класичний соус болоньєзе тушкують на дуже маленькому вогні протягом 3-4 годин. Фарш зазвичай використовують свинячий наполовину з яловичиною. При готуванні можна додати сухого вина, алкоголь випаровується, а соус набуває приємного смаку. Для більш насиченого смаку додатково до помідорів використовують кетчуп або томатну пасту.

Спагетті і болоньєз

Болоньєзе – соус, паста чи рагу?

Вишуканий соус болоньєзе має італійське походження – з кулінарної столиці Італії Болоньї. Традиційним різновидом пасти для подачі з соусом болоньєзе є тальятеле – різновид довгої локшини. Проте за межами Італії таких суворих правил не дотримуються й застосовують для приготування пасти болоньєзе спагеті або інші види пасти. А сам соус болоньєзе використовують не тільки для приготування пасти, а й з іншими видами гарніру, або подають окремо як рагу болоньєзе.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Італійська
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g спагеті
  • 400 g м’ясного фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 4 помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 100 g селери
  • сіль – до смаку
  • петрушка, орегано, чорний перець
  • 3 tbsp олії

Кроки приготування

  • Нарізаємо цибулю й селеру, моркву натираємо на дрібній тертці.
  • Обсмажуємо в олії цибулю, за хвилину додаємо селеру, згодом моркву.
  • Окремо обсмажуємо м’ясний фарш до рум’яної скоринки, розминаючи, аби не утворювалися великі грудки.
  • Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку й дрібно нарізаємо.
  • З’єднуємо м’ясо з овочами, додаємо помідори й тушкуємо соус Болоньєзе на маленькому вогні 50-60 хвилин.
  • За 10 хвилин до готовності солимо, додаємо вичавлений крізь прес часник, спеції.
  • Відварюємо спагеті або інший вид пасти.
  • Соус болоньєзе викладаємо безпосередньо зверху на готові спагеті. А кому подобається, можна й перемішати. Прикрашаємо свіжою зеленню.
Прокрутка до верху