Екзотичний десерт – банани в клярі

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування15 хвЗагальний час30 хв

Банани в клярі – дуже ніжна та оригінальна страва, яку може зробити навіть той, хто не дуже вміє готувати. Рецепт приготування бананів в клярі зовсім простий і не забере багато часу. Якщо бажаєте урізноманітнити ваш обідній або святковий стіл, на десерт можна приготувати ці чудові ласощі, які приємно здивують і піднімуть настрій будь-кому.

 2 банани
 1 скл. рисового борошна
 0,75 скл. газованої води
 0,50 скл. рослинної олії (найкраще арахісової)
 Цукрова пудра – до смаку
 Морозиво
 Карамель
1

Банани вибираємо середньої стиглості – не зелені та не надто стиглі.

2

Для приготування кляру змішаємо рисове борошно та цукрову пудру з газованою водою до консистенції рідкої сметани. Тісто має вийти, як на оладки.
*Якщо немає рисового борошна, можна зробити його самим. Промити рис, обсушити та змолоти в кавомолці. Можна навіть замінити рисове борошно пшеничним.

3

Очистимо банани, розріжемо їх поперек навпіл, а потім уздовж навпіл. Отже, з одного банана отримаємо чотири часточки.

4

Розігріємо глибоку сковороду, наливаємо олію на 3 см та добре прогріваємо її.

5

Наколюємо виделкою четвертинку банана, вмочаємо повністю у кляр і смажимо в олії до золотистої скоринки.

6

Викладаємо підсмажені банани на блюдо, зайву олію промокнемо серветкою.

7

Родзинка приготування – кляр на газованій воді. Завдяки цьому підсмажена скоринка виходить дуже хрусткою, а банани стають м'якими, як крем.
Дуже смачно подавати неповторний десерт – банани в клярі, з кулькою морозива з карамеллю або медом.

Інгредієнти

 2 банани
 1 скл. рисового борошна
 0,75 скл. газованої води
 0,50 скл. рослинної олії (найкраще арахісової)
 Цукрова пудра – до смаку
 Морозиво
 Карамель

Кроки рецепта

1

Банани вибираємо середньої стиглості – не зелені та не надто стиглі.

2

Для приготування кляру змішаємо рисове борошно та цукрову пудру з газованою водою до консистенції рідкої сметани. Тісто має вийти, як на оладки.
*Якщо немає рисового борошна, можна зробити його самим. Промити рис, обсушити та змолоти в кавомолці. Можна навіть замінити рисове борошно пшеничним.

3

Очистимо банани, розріжемо їх поперек навпіл, а потім уздовж навпіл. Отже, з одного банана отримаємо чотири часточки.

4

Розігріємо глибоку сковороду, наливаємо олію на 3 см та добре прогріваємо її.

5

Наколюємо виделкою четвертинку банана, вмочаємо повністю у кляр і смажимо в олії до золотистої скоринки.

6

Викладаємо підсмажені банани на блюдо, зайву олію промокнемо серветкою.

7

Родзинка приготування – кляр на газованій воді. Завдяки цьому підсмажена скоринка виходить дуже хрусткою, а банани стають м'якими, як крем.
Дуже смачно подавати неповторний десерт – банани в клярі, з кулькою морозива з карамеллю або медом.

Екзотичний десерт – банани в клярі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору