Банани вибираємо середньої стиглості – не зелені та не надто стиглі.
Для приготування кляру змішаємо рисове борошно та цукрову пудру з газованою водою до консистенції рідкої сметани. Тісто має вийти, як на оладки.
*Якщо немає рисового борошна, можна зробити його самим. Промити рис, обсушити та змолоти в кавомолці. Можна навіть замінити рисове борошно пшеничним.
Очистимо банани, розріжемо їх поперек навпіл, а потім уздовж навпіл. Отже, з одного банана отримаємо чотири часточки.
Розігріємо глибоку сковороду, наливаємо олію на 3 см та добре прогріваємо її.
Наколюємо виделкою четвертинку банана, вмочаємо повністю у кляр і смажимо в олії до золотистої скоринки.
Викладаємо підсмажені банани на блюдо, зайву олію промокнемо серветкою.
Родзинка приготування – кляр на газованій воді. Завдяки цьому підсмажена скоринка виходить дуже хрусткою, а банани стають м'якими, як крем.
Дуже смачно подавати неповторний десерт – банани в клярі, з кулькою морозива з карамеллю або медом.