blank

Екзотичний десерт – банани в клярі

blank

Екзотичний десерт – банани в клярі

Банани в клярі – дуже ніжна та оригінальна страва, яку може зробити навіть той, хто не дуже вміє готувати. Рецепт приготування бананів в клярі зовсім простий і не забере багато часу. Якщо бажаєте урізноманітнити ваш обідній або святковий стіл, на десерт можна приготувати ці чудові ласощі, які приємно здивують і піднімуть настрій будь-кому.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 банани
  • 1 cups рисового борошна
  • 0,75 cups газованої води
  • 0,5 cups рослинної олії (найкраще арахісової)
  • Цукрова пудра – до смаку
  • Морозиво
  • Карамель

Кроки приготування

  • Банани вибираємо середньої стиглості – не зелені та не надто стиглі.
  • Для приготування кляру змішаємо рисове борошно та цукрову пудру з газованою водою до консистенції рідкої сметани. Тісто має вийти, як на оладки. *Якщо немає рисового борошна, можна зробити його самим. Промити рис, обсушити та змолоти в кавомолці. Можна навіть замінити рисове борошно пшеничним.
  • Очистимо банани, розріжемо їх поперек навпіл, а потім уздовж навпіл. Отже, з одного банана отримаємо чотири часточки.
  • Розігріємо глибоку сковороду, наливаємо олію на 3 см та добре прогріваємо її.
  • Наколюємо виделкою четвертинку банана, вмочаємо повністю у кляр і смажимо в олії до золотистої скоринки.
  • Викладаємо підсмажені банани на блюдо, зайву олію промокнемо серветкою.
  • Родзинка приготування – кляр на газованій воді. Завдяки цьому підсмажена скоринка виходить дуже хрусткою, а банани стають м'якими, як крем. Дуже смачно подавати неповторний десерт – банани в клярі, з кулькою морозива з карамеллю або медом.
Прокрутка до верху