blank

П’яна вишня – торт з насиченим смаком

blank

П’яна вишня – торт з насиченим смаком

Торт п’яна вишня має таку назву тому, що до складу начинки входить вишня, вимочена в міцному алкоголі. Це надає десерту оригінального смаку. Попри те, що приготування торта п’яна вишня займає досить багато часу, результат перевершить усі ваші очікування. Варто спробувати!
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Ключове слово: п’яна-вишня
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 3 години 50 хвилин
Загальний час: 4 години 5 хвилин
Порції: 6 осіб

Інгредієнти для рецепту

Для тіста:

  • 3 курячих яйця
  • 2 cups цукру
  • 3 cups пшеничного борошна
  • 1 cups молока
  • 100 ml рослинної олії
  • 1 cups окропу
  • 12 tbsp какао
  • 2 tsp розпушувача

Для крему:

  • 250 g вершкового масла
  • 400 g згущеного молока
  • 3 tbsp какао

Для начинки:

  • 3 cups вишні з кісточками
  • 0.5 cups коньяку

Для глазурі:

  • 100 g темного шоколаду
  • 50 g вершкового масла
  • 4 tbsp цукрової пудри
  • 2 tbsp какао
  • 1 tbsp крохмалю

Кроки приготування

  • З вишні виймаємо кісточки. Для прикраси кілька вишень залишаємо з кісточками. Заливаємо ягоди коньяком в різних банках та залишаємо на 1-2 доби.
  • У мисці змішаємо борошно, цукор, розпушувач для тіста, какао.
  • В окремій мисці збиваємо яйця, додаємо до них рослинну олію та молоко, перемішуємо. Додаємо сухі інгредієнти, змішуємо до однорідності. Потім тонкою цівкою вливаємо окріп і швидко перемішуємо тісто.
  • Форму для випікання торта п’яна вишня застеляємо пергаментним папером, викладаємо тісто та ставимо в розігріту до 180°С духовку. Випікаємо бісквіт 1,5 години.
  • Коли бісквіт повністю охолоне, виймаємо його з форми та викладаємо на стіл. Гострим ножем зрізаємо верхівку бісквіта завширшки близько 1,5 см.
  • Далі формуємо з бісквіта широкий кошик, для чого вирізаємо серцевину з, залишаючи краї завтовшки 1-1,5 см.
  • М’якуш складаємо у миску та подрібнюємо на крихту. Вишню без кісточок відкидаємо на сито, рідину залишаємо.
  • Приготуємо крем для торта п’яна вишня. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером.
  • Окремо змішаємо 2/3 коньяку, що залишився з-під вишні, зі згущеним молоком. Цю суміш додаємо у збите масло, додаємо какао та перемішуємо.
  • Бісквітну крихту змішаємо з вишнею та кремом. Наповнимо кошик з бісквіта отриманою масою.
  • Зверху накриємо торт п’яна вишня зрізаною раніше верхівкою і злегка притискаємо.
  • Приготуємо глазур. Вершкове масло розтопимо на повільному вогні, додаємо до нього цукрову пудру та перемішуємо.
  • Потім додаємо до суміші какао та 1/3 коньяку з-під вишні, перемішуємо. Далі всипаємо крохмаль, ще раз добре перемішуємо глазур.
  • У гарячу суміш додаємо розламаний на часточки гіркий шоколад. Постійно помішуючи, доводимо шоколад до повного розчинення. Знімаємо глазур з вогню та даємо їй трохи охолонути.
  • Покриваємо торт п’яна вишня шоколадною глазур’ю, прикрашаємо вишнями з кісточками. Даємо настоятися 2-3 години та насолоджуємося чудовим десертом.

П’яна вишня – торт 

Головний інгредієнт торта – п’яна вишня, вимочена в міцному алкоголі. Заготовити її краще за кілька днів до приготування торта. 

Для просочення вишень, крім коньяку, добре використовувати червоне вино, ром, лікер або наливку.

Крем для торта п’яна вишня 

Для традиційного торта п’яна вишня зазвичай використовують масляний крем. Але можна приготувати також ніжний заварний або сметанний крем.  

Класичний рецепт торта п’яна вишня можна зустріти у різноманітних кулінарних книгах під іншими назвами – зимова вишня, чорний ліс з вишнею або шварцвальдський торт.  

Прокрутка до верху