Рис з овочами

Пісний плов з овочами

Рис з овочами

Пісний плов з овочами

Пісний плов можна приготувати так само, як звичайний. Тільки, у рецепті плову на піст, замість м’яса, обсмажимо будь-які овочі – моркву, капусту, баклажани. Вийде досить калорійна поживна пісна страва. Можете спробувати традиційний рис у рецепті плову замінити перловкою або ячною крупою, буде не менш смачний вегетаріанський плов.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: пісний плов
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 30 хвилин
Порції: 4 особи

Інгредієнти для рецепту

  • Рис
  • 2 морквини
  • 1 цибулина
  • 1 помідор
  • 400 g шампіньйонів
  • 4 tbsp олії
  • петрушка, сіль, спеції, часник, лавровий лист

Кроки приготування

  • У казані розігріваємо трохи олії та обсмажуємо нарізані гриби до випаровування рідини.
  • Додаємо до майбутнього пісного плову нарізану на чверть кільця цибулю й обсмажуємо до м’якості й золотистого кольору.
  • Моркву натираємо на тертці й відправляємо до цибулі з грибами, перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 3 хвилини.
  • Помідори нарізаємо кубиками й відправляємо до решти, солимо, перчимо, додаємо спеції, перемішуємо й тушкуємо ще кілька хвилин.
  • Промитий рис викладаємо до овочів, заливаємо водою (3 склянки), додаємо лавровий лист. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму й залишаємо наш пісний плов тушкуватися ще 20 хвилин.
  • Очищений часник цілими зубками втикаємо у рис, солимо, перчимо й надаємо трохи часу потомитися.
  • Прикрашуємо петрушкою й подаємо на пісний стіл.

Пісний плов – рецепт з квашеною капустою та чорносливом

Можете не хвилюватися, що приготувати під час посту. Неймовірно соковитий, ароматний пісний плов – рецепт з квашеною капустою й чорносливом прикрасить ваш пісний стіл! Є рецепт плову, як приготувати й зі свіжою капустою, але з квашеною набагато смачніше.

Пісний плов – рецепт з гарбузом

Так само, як гарбузову кашу з пшона, можна приготувати пісний плов з гарбузом. Порізані гарбуз і яблуко слід зварити у молоці та з’єднати з майже готовим рисом. Наприкінці присмачити медом, цукром, вершковим маслом, додати скибку лимона, трішки ванілі – за таким рецептом плов з гарбузом виходить ще ніжнішим, ніж з пшона.

Пісний плов – рецепт фруктовий

У майже готову рисову кашу додайте розпарений чорнослив, фініки, горіхі, родзинки, курагу, мед, цукати – що найбільше до вподоби. Маєте чудовий рецепт плову на десерт або оригінальну страву на друге чи сніданок.

Смачного!

Прокрутка до верху