Пісний плов з овочами
Інгредієнти для рецепту
- Рис
- 2 морквини
- 1 цибулина
- 1 помідор
- 400 g шампіньйонів
- 4 tbsp олії
- петрушка, сіль, спеції, часник, лавровий лист
Кроки приготування
- У казані розігріваємо трохи олії та обсмажуємо нарізані гриби до випаровування рідини.
- Додаємо до майбутнього пісного плову нарізану на чверть кільця цибулю й обсмажуємо до м’якості й золотистого кольору.
- Моркву натираємо на тертці й відправляємо до цибулі з грибами, перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 3 хвилини.
- Помідори нарізаємо кубиками й відправляємо до решти, солимо, перчимо, додаємо спеції, перемішуємо й тушкуємо ще кілька хвилин.
- Промитий рис викладаємо до овочів, заливаємо водою (3 склянки), додаємо лавровий лист. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму й залишаємо наш пісний плов тушкуватися ще 20 хвилин.
- Очищений часник цілими зубками втикаємо у рис, солимо, перчимо й надаємо трохи часу потомитися.
- Прикрашуємо петрушкою й подаємо на пісний стіл.
Пісний плов – рецепт з квашеною капустою та чорносливом
Можете не хвилюватися, що приготувати під час посту. Неймовірно соковитий, ароматний пісний плов – рецепт з квашеною капустою й чорносливом прикрасить ваш пісний стіл! Є рецепт плову, як приготувати й зі свіжою капустою, але з квашеною набагато смачніше.
Пісний плов – рецепт з гарбузом
Так само, як гарбузову кашу з пшона, можна приготувати пісний плов з гарбузом. Порізані гарбуз і яблуко слід зварити у молоці та з’єднати з майже готовим рисом. Наприкінці присмачити медом, цукром, вершковим маслом, додати скибку лимона, трішки ванілі – за таким рецептом плов з гарбузом виходить ще ніжнішим, ніж з пшона.
Пісний плов – рецепт фруктовий
У майже готову рисову кашу додайте розпарений чорнослив, фініки, горіхі, родзинки, курагу, мед, цукати – що найбільше до вподоби. Маєте чудовий рецепт плову на десерт або оригінальну страву на друге чи сніданок.
Смачного!