пісний борщ

Пісний борщ з грибами та чорносливом

пісний борщ

Пісний борщ з грибами та чорносливом

На різдвяну вечерю хочеться поласувати чимось незвичайним, але в той же час не відходити від традицій. Пісні гарячі страви - те, що треба. Тому ми пропонуємо до класичного рецепту борщу додати чорнослив та гриби.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 1 година 10 хвилин
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 10 g сушених грибів
  • 1 буряк
  • 1 1/2 tbsp олії
  • 1 tsp оцту 3%
  • 1 tbsp томатної пасти
  • 1 моркви
  • 1 корінь петрушки (невеликий)
  • 1/4 білокачанної капусти
  • 1/2 ріпчатої цибулі
  • 1 tsp цукру
  • 60 g чорносливу без кісточок

Кроки приготування

  • Насамперед, заливаємо водою гриби й залишаємо на 3-4 години.
  • Нарізаємо соломкою буряк, злегка обсмажуємо на частині олії, додаємо оцет, томатну пасту, цукор, трохи води і тушкуємо до готовності.
  • Моркву та цибулю нарізаємо соломкою й обсмажуємо на олії, що залишилася.
  • Грибний настій проціджуємо, додаємо 4 склянки води, нарізані соломкою гриби, доводимо до кипіння.
  • Нарізаємо кубиками картоплю, шаткуємо соломкою капусту і додаємо у каструлю. Варимо 10 хвилин.
  • Додаємо розпарений чорнослив, буряк, дрібно нарізаний корінь петрушки й пасеровані овочі. Варимо ще 15 хвилин.
  • За 5 хвилин до готовності підсолюємо, додаємо перець горошком і мелений чорний перець. При подачі посипаємо зеленню.
  • Подаємо борщ із пісними пиріжками з капустою. Смачного!
Прокрутка до верху