Пісний борщ з грибами та чорносливом
На різдвяну вечерю хочеться поласувати чимось незвичайним, але в той же час не відходити від традицій. Пісні гарячі страви - те, що треба. Тому ми пропонуємо до класичного рецепту борщу додати чорнослив та гриби.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 10 g сушених грибів
- 1 буряк
- 1 1/2 tbsp олії
- 1 tsp оцту 3%
- 1 tbsp томатної пасти
- 1 моркви
- 1 корінь петрушки (невеликий)
- 1/4 білокачанної капусти
- 1/2 ріпчатої цибулі
- 1 tsp цукру
- 60 g чорносливу без кісточок
Кроки приготування
- Насамперед, заливаємо водою гриби й залишаємо на 3-4 години.
- Нарізаємо соломкою буряк, злегка обсмажуємо на частині олії, додаємо оцет, томатну пасту, цукор, трохи води і тушкуємо до готовності.
- Моркву та цибулю нарізаємо соломкою й обсмажуємо на олії, що залишилася.
- Грибний настій проціджуємо, додаємо 4 склянки води, нарізані соломкою гриби, доводимо до кипіння.
- Нарізаємо кубиками картоплю, шаткуємо соломкою капусту і додаємо у каструлю. Варимо 10 хвилин.
- Додаємо розпарений чорнослив, буряк, дрібно нарізаний корінь петрушки й пасеровані овочі. Варимо ще 15 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності підсолюємо, додаємо перець горошком і мелений чорний перець. При подачі посипаємо зеленню.
- Подаємо борщ із пісними пиріжками з капустою. Смачного!