Як приготувати курячу печінку – рецепти
Декілька порад, як приготувати печінку курячу: можна потушкувати, підсмажити, відварену використати як інгредієнт салату. Печінка куряча – рецепт паштету: відварити у підсоленій воді 0,5 кг печінки, 50 г сала, 1 моркву й 1 цибулину. Збити все блендером і додати 100 г вершкового масла.
Печінка – рецепт з грибами
Взагалі печінка є самодостатнім продуктом, достатньо дізнатися, як готувати печінку смажену з цибулькою або тушковану у сметані. Але справжні гурмани вигадують оригінальні рецепти печінки з овочами й часником, різноманітні паштети, печінковий торт. Ось дуже простий рецепт курячої печінки з грибами: печінку вимочуємо, смажимо. Окремо підсмажуємо гриби з цибулею, додаємо біле вино й вершки, тушкуємо зі спеціями. На печінку зверху викладаємо грибне рагу й прикрашаємо зеленню.
Рецепт печінки
Інгредієнти для рецепту
- 600 g телячої печінки
- 2 цибулі
- 2 яйця
- 100 ml молока
- олія для смаження
- 2 tbsp борошна
- сіль, перець
Кроки приготування
- Підготовлену печінку, очищену від плівок і вимочену, нарізаємо порційними шматочками.
- Злегка відбиваємо з обох сторін, солимо, перчимо.
- Кожен шматочок вмочуємо у борошно, потім у збите яйце та обсмажуємо на гарячій сковороді з обох сторін до золотистої скоринки.
- В олії, що залишилася підсмажимо цибулю, порізану кільцями.
- Викладаємо цибулю на печінку, додаємо молоко й тушкуємо 7-10 хвилин. Це також один із секретів, як тушити печінку та смажити. Підсмажувати потрібно 5-7 хвилин і тушкувати також недовго, інакше печінка затвердіє.