Go Back
печена печінка

Рецепт печінки

Страви з печінки – телячої, свинячої, курячої, дуже смачні й поживні. Але не всі знають, як приготувати печінку правильно. Так, щоб вона не гірчила, не була сухою та жорсткою. Щоб покращити смак, у найкращих рецептах з печінки перед приготуванням завжди рекомендують її вимочувати 1-2 години у молоці або підсоленій воді.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Європейська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 17 хвилин
Загальний час: 32 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 600 g телячої печінки
  • 2 цибулі
  • 2 яйця
  • 100 ml молока
  • олія для смаження
  • 2 tbsp борошна
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Підготовлену печінку, очищену від плівок і вимочену, нарізаємо порційними шматочками.
    куряча печінка
  • Злегка відбиваємо з обох сторін, солимо, перчимо.
  • Кожен шматочок вмочуємо у борошно, потім у збите яйце та обсмажуємо на гарячій сковороді з обох сторін до золотистої скоринки.
  • В олії, що залишилася підсмажимо цибулю, порізану кільцями.
    печінка
  • Викладаємо цибулю на печінку, додаємо молоко й тушкуємо 7-10 хвилин. Це також один із секретів, як тушити печінку та смажити. Підсмажувати потрібно 5-7 хвилин і тушкувати також недовго, інакше печінка затвердіє.
    печена печінка
QR Code linking back to recipe