Печені яблука

Печені яблука з цибулевим соусом

Печені яблука

Печені яблука з цибулевим соусом

У сезон яблук не пропустіть можливості поекспериментувати з ними. Яблука багаті на магній, мідь, кальцій, вітаміни групи B, C і Е, причому всі ці елементи зберігаються і при запіканні.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 4 qt яблук
  • 500 g картоплі
  • 3 червоні цибулини
  • 2 tbsp рослинної олії
  • 1 зубчик часнику
  • 0.5 tsp каєнського перцю
  • 2 зірочки анісу
  • 100 ml червоного вина
  • 25 ml бальзамічного оцту
  • 80 g вершкового масла
  • 80 ml молока
  • 0.5 tsp мускатного горіха
  • сіль перець

Кроки приготування

  • Відрізаємо верхівки яблук, як кришечки та вичищаємо ложкою м'якоть з яблук.
  • Поміщаємо яблука разом з верхівками в форму для випічки і запікаємо 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Дістаємо яблука з духовки, а температуру в ній збільшуємо до 200 градусів.
  • Нарізаємо кільцями цибулю і подрібнюємо часник.
  • Обсмажуємо цибулю на рослинній олії на середньому вогні протягом 5-7 хвилин. Додаємо часник, каєнський перець, аніс і обсмажуємо ще кілька хвилин.
  • Додаємо в сковорідку вино і бальзамічний оцет. Тушкуємо на невеликому вогні 10-15 хвилин. Обсяг повинен зменшитися приблизно вдвічі, рідина трохи загусне. Приправляємо сіллю і перцем.
  • Картоплю очищаємо, нарізаємо четвертинками. Варимо у підсоленій воді впродовж 20-30 хвилин - поки вона не стане м'якою.
  • Зливаємо з картоплі воду, додаємо сіль, масло, молоко, мускатний горіх і вимішуємо до однорідної маси.
  • Картопляне пюре викладаємо у великий кондитерський мішок і вводимо в кожне яблуко.
  • Начинені картоплею яблука накриваємо «кришечками» і випікаємо в попередньо розігрітій духовці до 200 градусів впродовж 10-15 хвилин. Подаємо, викладаючи на яблука цибулевий соус.
Прокрутка до верху