Печені яблука з цибулевим соусом
У сезон яблук не пропустіть можливості поекспериментувати з ними. Яблука багаті на магній, мідь, кальцій, вітаміни групи B, C і Е, причому всі ці елементи зберігаються і при запіканні.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 4 qt яблук
- 500 g картоплі
- 3 червоні цибулини
- 2 tbsp рослинної олії
- 1 зубчик часнику
- 0.5 tsp каєнського перцю
- 2 зірочки анісу
- 100 ml червоного вина
- 25 ml бальзамічного оцту
- 80 g вершкового масла
- 80 ml молока
- 0.5 tsp мускатного горіха
- сіль перець
Кроки приготування
- Відрізаємо верхівки яблук, як кришечки та вичищаємо ложкою м'якоть з яблук.
- Поміщаємо яблука разом з верхівками в форму для випічки і запікаємо 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. Дістаємо яблука з духовки, а температуру в ній збільшуємо до 200 градусів.
- Нарізаємо кільцями цибулю і подрібнюємо часник.
- Обсмажуємо цибулю на рослинній олії на середньому вогні протягом 5-7 хвилин. Додаємо часник, каєнський перець, аніс і обсмажуємо ще кілька хвилин.
- Додаємо в сковорідку вино і бальзамічний оцет. Тушкуємо на невеликому вогні 10-15 хвилин. Обсяг повинен зменшитися приблизно вдвічі, рідина трохи загусне. Приправляємо сіллю і перцем.
- Картоплю очищаємо, нарізаємо четвертинками. Варимо у підсоленій воді впродовж 20-30 хвилин - поки вона не стане м'якою.
- Зливаємо з картоплі воду, додаємо сіль, масло, молоко, мускатний горіх і вимішуємо до однорідної маси.
- Картопляне пюре викладаємо у великий кондитерський мішок і вводимо в кожне яблуко.
- Начинені картоплею яблука накриваємо «кришечками» і випікаємо в попередньо розігрітій духовці до 200 градусів впродовж 10-15 хвилин. Подаємо, викладаючи на яблука цибулевий соус.