Дивіться також цей рецепт поленти.
Оссо буко
Традиційна італійська страва, ще часто називається Оссо буко по-міланськи. Це частина яловичої рульки, відрізана впоперек разом з кісткою. Сьогодні нескладно купити оссо буко у великих супермаркетах в м’ясних відділах. Готується та подається з овочами.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 4 шматки оссо буко (приблизно по 200 гр кожен)
- 1 склянка білого вина
- 100 ml олії
- 2 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 1 банка консервованих томатів шматочками або 4 свіжих помідори, ошпарених, почищених і нарізаних шматочками
- 2 невеликі морквини нарізані кубиками
- 700 ml курячого бульйону
- 1 букет зелені (зв’язані разом петрушка, чебрець (тим’ян) і лаврове листя)
- сіль, перець
- борошно
Кроки приготування
- Обкачати шматки м’яса в борошні, струсити надлишки і обсмажити до золотавого кольору з обох сторін в олії у каструлі, в якій вони готуватимуться (бажано вибирати посуд з товстими стінками). Вийняти м'ясо.
- В тій самій олії обсмажити нарізану цибулю, додати біле вино.
- Згодом додати подрібнений часник, помідори, 1 ст. ложку борошна, моркву, букет гарні і м'ясо. Залити гарячим бульйоном і готувати під кришкою на малому вогні годину, з моменту закипання. В кінці додати свіжу петрушку.
- Подавати з відвареною картоплею або з полентою