blank

Оссо буко

Дивіться також цей рецепт поленти

blank

Оссо буко

Традиційна італійська страва, ще часто називається Оссо буко по-міланськи. Це частина яловичої рульки, відрізана впоперек разом з кісткою. Сьогодні нескладно купити оссо буко у великих супермаркетах в м’ясних відділах. Готується та подається з овочами.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 4 шматки оссо буко (приблизно по 200 гр кожен)
  • 1 склянка білого вина
  • 100 ml олії
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 1 банка консервованих томатів шматочками або 4 свіжих помідори, ошпарених, почищених і нарізаних шматочками
  • 2 невеликі морквини нарізані кубиками
  • 700 ml курячого бульйону
  • 1 букет зелені (зв’язані разом петрушка, чебрець (тим’ян) і лаврове листя)
  • сіль, перець
  • борошно

Кроки приготування

  • Обкачати шматки м’яса в борошні, струсити надлишки і обсмажити до золотавого кольору з обох сторін в олії у каструлі, в якій вони готуватимуться (бажано вибирати посуд з товстими стінками). Вийняти м'ясо.
  • В тій самій олії обсмажити нарізану цибулю, додати біле вино.
  • Згодом додати подрібнений часник, помідори, 1 ст. ложку борошна, моркву, букет гарні і м'ясо. Залити гарячим бульйоном і готувати під кришкою на малому вогні годину, з моменту закипання. В кінці додати свіжу петрушку.
  • Подавати з відвареною картоплею або з полентою
Прокрутка до верху