Морква по-корейськи – пікантна закуска
В азійських країнах про цю закуску нічого не знають. Адже готувати моркву по-корейськи вигадали корейці-емігранти, які не знайшли нічого схожого на національне кімчхі.
Багатьом подобається в моркві по-корейськи особливий смак меленого коріандру та карі. Можна використовувати готову суміш приправ для корейської моркви або додавати спеції на свій смак.
Обсмажте протягом 1 хвилини на розпеченій сковороді кунжут – і морква по-корейськи набуде неймовірного смаку.
Гостра корейська морква
Якщо морква сухувата, замочіть її на 2-3 години в чистій холодній воді. Овоч вбере вологу – морква по-корейськи буде соковитою.
Якщо подобається корейська морква з ріпчастою цибулею, обсмажте її та додайте до закуски перед заливанням олією.
Корейська морква може зберігатися в холодильнику до двох тижнів. Тож сміливо готуйте про запас.
Морква по-корейськи
Інгредієнти для рецепту
- 1 kg моркви
- 0.5 cups рослинної олії
- 1 головка часнику
- 1 tbsp солі
- 2 tbsp цукру
- 2 tbsp оцту
- 1 tsp червоного меленого перцю
- 1 tsp чорного меленого перцю
Кроки приготування
- Помиємо та почистимо моркву.
- Натираємо моркву, як тонка локшина, соломкою, на спеціальній тертці.
- Нашатковану моркву посипаємо сіллю, цукром, червоним і чорним перцем. Додаємо оцет, перемішуємо все руками та залишаємо на 10-15 хвилин. Морква повинна дати сік.
- Поки морква настоюється, почистимо та видавимо крізь прес часник. Посипаємо ним моркву, але не перемішуємо.
- На сковорідці розжаримо (не кип'ятити!) рослинну олію та виллємо її на часник. Усе ретельно перемішуємо за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки.
- Розкладаємо моркву по-корейськи по герметичних пластикових контейнерах і ставимо в холодильник на 5-6 годин або на ніч.