млинці на молоці

Млинці на молоці

Дуже тонкі млинці на молоці

Заварні млинці на молоці виходять тонкими та трішки ажурними, головне – витримати 30 хвилин, щоб тісто настоялося.

Млинці на молоці згущеному дуже солодкі та ароматні, цукор у рецепті вже не потрібний.

Несолодкі картопляні млинці на молоці можна приготувати з додаванням у тісто невеликої кількості картопляного пюре.  

Пишні млинці на молоці

Дріжджові млинці на молоці будуть пишними та трохи товстішими за звичайні. Багато хто любить їх якраз за їхню пишність. 

Пухкі млинці на молоці та кефірі у пропорції 1:1 мають багато маленьких дірочок, тому їх називають ажурними.

млинці на молоці

Млинці на молоці

Класичні тонкі млинці на молоці дуже ніжні та м’які. Використовуючи додаткові інгредієнти, можна приготувати млинці на молоці картопляні, з яблуком або млинці на кокосовому молоці. А начинка до млинчиків – будь-яка!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 3 яйця
  • 2 tbsp цукру
  • 0,25 tsp солі
  • 500 ml молока
  • 220 g борошна
  • 0,2 tsp соди
  • 2 tbsp рослинної олії та для змащування

Кроки приготування

  • Збиваємо вінчиком яйця з цукром і сіллю.
  • Увіллємо приблизно 100-150 мл теплого молока та збиваємо ще.
  • Додаємо просіяне борошно та соду, ретельно перемішуємо.
  • Поступово вливаємо решту теплого молока, перемішуючи тісто до однорідної консистенції.
  • Додаємо олію, збиваємо та даємо тісту настоятись 10-15 хвилин.
  • Змащуємо сковорідку невеликою кількістю олії та гарненько розігріємо її.
  • Наливаємо тонким шаром тісто та обсмажуємо млинці на молоці на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.
  • Подаємо з джемом або варенням, ягодами та медом, сметаною або солодким соусом.
Прокрутка до верху