Go Back
млинці на молоці

Млинці на молоці

Класичні тонкі млинці на молоці дуже ніжні та м’які. Використовуючи додаткові інгредієнти, можна приготувати млинці на молоці картопляні, з яблуком або млинці на кокосовому молоці. А начинка до млинчиків – будь-яка!
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 3 яйця
  • 2 tbsp цукру
  • 0,25 tsp солі
  • 500 ml молока
  • 220 g борошна
  • 0,2 tsp соди
  • 2 tbsp рослинної олії та для змащування

Кроки приготування

  • Збиваємо вінчиком яйця з цукром і сіллю.
  • Увіллємо приблизно 100-150 мл теплого молока та збиваємо ще.
  • Додаємо просіяне борошно та соду, ретельно перемішуємо.
  • Поступово вливаємо решту теплого молока, перемішуючи тісто до однорідної консистенції.
  • Додаємо олію, збиваємо та даємо тісту настоятись 10-15 хвилин.
  • Змащуємо сковорідку невеликою кількістю олії та гарненько розігріємо її.
  • Наливаємо тонким шаром тісто та обсмажуємо млинці на молоці на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору.
  • Подаємо з джемом або варенням, ягодами та медом, сметаною або солодким соусом.
QR Code linking back to recipe