Швидкий медовик зі сметанним кремом
Оскільки коржі дуже тонкі, їх можна випікати просто на сковороді, як млинці. Медовик зі сметанним кремом вийде таким же смачним, водночас не доведеться возитися з деками та духовкою.
Іспанський шоколадний медовик зі сметанним кремом має дуже нарядний вигляд, тому підійде для гучного свята. І в коржах, і в декорі присутній шоколадний смак.
Крем для медовика
Масляний крем зі згущеним молоком чудово поєднується з медовими коржами. Медовик виходить солодшим і щільнішим, ніж зі сметанним кремом.
Класичний медовик з вареним згущеним молоком виходить дуже солодким, з тягучим, приємним кремом. Для зменшення зайвої солодкості візьміть свіжі ягоди з кислинкою.
Медовик зі сметанним кремом
Існують десятки варіацій рецептів медовика. Тонкі коржі зазвичай випікають у великій кількості та щедро прошаровують кремом. Обов'язкова умова ніжного медовика зі сметанним кремом – тривале просочення.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 200 g цукру
- 100 g вершкового масла
- 450 g борошна
- 3 tbsp меду
- 1 tsp соди
Для крему:
- 1 l сметани 30 %
- 250 g цукру
Для прикраси:
- 200 g волоських горіхів
Кроки приготування
- Для приготування тіста на водяній бані в глибокій каструлі поставимо кип'ятити воду.
- В іншій посудині відповідного діаметру змішаємо масло, мед і цукор, поставимо на каструлю з водою та помішуємо суміш до розчинення цукру.
- Додаємо соду. Помішуючи, доводимо суміш до світлішого стану та збільшення в об'ємі. Знімаємо каструлю з плити.
- Збиваємо окремо яйця міксером, а потім додаємо їх в остиглу суміш меду з маслом і цукром.
- Просіяне борошно змішаємо із масою. Можливо, вийде недостатньо густе тісто для медовика зі сметанним кремом, тоді додаємо трішки борошна.
- Тісто розділимо на 5-7 коржів. Розкачуємо тісто тонко.
- Випікаємо коржі для медовика на пергаментному папері в духовці, розігрітій до 180-200°С до гарного коричневого відтінку.
- Після виймання з духовки теплі коржі обрізаємо, щоб вони були рівні.
- Сметану змішаємо з цукром або цукровою пудрою та збиваємо міксером до потрібного ступеня густоти. Можна додати трохи лимонного соку.
- Складаємо коржі, густо змащуємо кожен шар та боки торта.
- Обрізки коржів потовчемо в крихту та обсипаємо з усіх боків медовик зі сметанним кремом.
- Волоські горіхи можна роздрібнити або використати половинки для прикраси медовика. Ставимо медовик для просочення в холодильник на 6-10 годин.