медовик

Медовик зі сметанним кремом

Швидкий медовик зі сметанним кремом

Оскільки коржі дуже тонкі, їх можна випікати просто на сковороді, як млинці. Медовик зі сметанним кремом вийде таким же смачним, водночас не доведеться возитися з деками та духовкою. 

Іспанський шоколадний медовик зі сметанним кремом має дуже нарядний вигляд, тому підійде для гучного свята. І в коржах, і в декорі присутній шоколадний смак.  

Крем для медовика 

Масляний крем зі згущеним молоком чудово поєднується з медовими коржами. Медовик виходить солодшим і щільнішим, ніж зі сметанним кремом.

Класичний медовик з вареним згущеним молоком виходить дуже солодким, з тягучим, приємним кремом. Для зменшення зайвої солодкості візьміть свіжі ягоди з кислинкою.

медовик

Медовик зі сметанним кремом

Існують десятки варіацій рецептів медовика. Тонкі коржі зазвичай випікають у великій кількості та щедро прошаровують кремом. Обов'язкова умова ніжного медовика зі сметанним кремом – тривале просочення.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 1 година
Приготування: 6 години
Загальний час: 7 години

Інгредієнти для рецепту

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 200 g цукру
  • 100 g вершкового масла
  • 450 g борошна
  • 3 tbsp меду
  • 1 tsp соди

Для крему:

  • 1 l сметани 30 %
  • 250 g цукру

Для прикраси:

  • 200 g волоських горіхів

Кроки приготування

  • Для приготування тіста на водяній бані в глибокій каструлі поставимо кип'ятити воду.
  • В іншій посудині відповідного діаметру змішаємо масло, мед і цукор, поставимо на каструлю з водою та помішуємо суміш до розчинення цукру.
  • Додаємо соду. Помішуючи, доводимо суміш до світлішого стану та збільшення в об'ємі. Знімаємо каструлю з плити.
  • Збиваємо окремо яйця міксером, а потім додаємо їх в остиглу суміш меду з маслом і цукром.
  • Просіяне борошно змішаємо із масою. Можливо, вийде недостатньо густе тісто для медовика зі сметанним кремом, тоді додаємо трішки борошна.
  • Тісто розділимо на 5-7 коржів. Розкачуємо тісто тонко.
  • Випікаємо коржі для медовика на пергаментному папері в духовці, розігрітій до 180-200°С до гарного коричневого відтінку.
  • Після виймання з духовки теплі коржі обрізаємо, щоб вони були рівні.
  • Сметану змішаємо з цукром або цукровою пудрою та збиваємо міксером до потрібного ступеня густоти. Можна додати трохи лимонного соку.
  • Складаємо коржі, густо змащуємо кожен шар та боки торта.
  • Обрізки коржів потовчемо в крихту та обсипаємо з усіх боків медовик зі сметанним кремом.
  • Волоські горіхи можна роздрібнити або використати половинки для прикраси медовика. Ставимо медовик для просочення в холодильник на 6-10 годин.
Прокрутка до верху