Рецепт малосольних огірків з гарячою заливкою
Цей рецепт малосольних огірків досить швидкий і має деякі відмінності: огірки намочувати не потрібно, а часнику беремо вдвічі більше. Всі інгредієнти вкладаємо у банку, всипаємо сіль і заливаємо окропом. Як охолонуть, ставимо банку у холодильник, малосольні огірки будуть готові через 15-20 годин. Проте хрумкотіти вони будуть трішки менше, ніж при холодній заливці.
Супер швидкі малосольні огірки з олією
Дуже хрумкотіти такі малосольні огірки не будуть, але час маринування мінімальний. 1 кг огірків нарізаємо часточками, вкладаємо у пакет або каструлю, додаємо подрібнені 2 головки часнику, 1 ст. л. солі, 1 ст. л. олії, 1 ч. л. яблучного оцту, 1 ч. л. цукру, порізаний кріп. Перемішуємо – за півгодини малосольні огірки готові! Для пікантного смаку спробуйте додати 1/4 ч. л. сухої гірчиці.
Малосольні огірки у пакеті
Якщо огірки трохи полежали, можна витримати їх 2-3 години у холодній воді. Зелень і часник нарізаємо, перець горошком розчавлюємо ножем і вкладаємо у міцний пакет або для запікання. Вкладаємо огірки, посипаємо сіллю, перемішуємо інгредієнти. За ніч малосольні огірки будуть готові. На 1 кг огірків: 1 ст. л. солі, 1 головка часнику, перець духмяний та гострий – по 4-5 штук, листя вишні, смородини, базиліку, кріп.
Малосольні огірки
Інгредієнти для рецепту
- 2 kg огірків
- 1,3 l води
- 2 tbsp цукру
- 3 зубчики часнику
- 3 tbsp солі
- 4 листки хрону, смородини, вишні
- 2 лаврових листка
- 4 суцвіття кропу, зелень
- 8 горошки чорного перцю
Кроки приготування
- Замочуємо огірки на 2-3 години у холодній воді. Зрізаємо кінчики.
- Готуємо маринад: воду закип’ятимо з цукром і сіллю. Охолоджуємо.
- На дно 3-х літрової банки вкладаємо всі спеції, зверху огірки. Заливаємо маринадом, закриваємо та відправляємо у холодильник.
- За добу малосольні огірки можна куштувати.
- Якщо залити огірки мінеральною газованою водою, попередньо розчинивши у ній цукор і сіль, огірки замаринуються швидше – за 12-15 годин.