blank

Малосольні огірки

Рецепт малосольних огірків з гарячою заливкою

Цей рецепт малосольних огірків досить швидкий і має деякі відмінності: огірки намочувати не потрібно, а часнику беремо вдвічі більше. Всі інгредієнти вкладаємо у банку, всипаємо сіль і заливаємо окропом. Як охолонуть, ставимо банку у холодильник, малосольні огірки будуть готові через 15-20 годин. Проте хрумкотіти вони будуть трішки менше, ніж при холодній заливці.

Супер швидкі малосольні огірки з олією

Дуже хрумкотіти такі малосольні огірки не будуть, але час маринування мінімальний. 1 кг огірків нарізаємо часточками, вкладаємо у пакет або каструлю, додаємо подрібнені 2 головки часнику, 1 ст. л. солі, 1 ст. л. олії, 1 ч. л. яблучного оцту, 1 ч. л. цукру, порізаний кріп. Перемішуємо – за півгодини малосольні огірки готові! Для пікантного смаку спробуйте додати 1/4 ч. л. сухої гірчиці.

Малосольні огірки у пакеті

Якщо огірки трохи полежали, можна витримати їх 2-3 години у холодній воді. Зелень і часник нарізаємо, перець горошком розчавлюємо ножем і вкладаємо у міцний пакет або для запікання. Вкладаємо огірки, посипаємо сіллю, перемішуємо інгредієнти. За ніч малосольні огірки будуть готові. На 1 кг огірків: 1 ст. л. солі, 1 головка часнику, перець духмяний та гострий – по 4-5 штук, листя вишні, смородини, базиліку, кріп.

blank

Малосольні огірки

З настанням сезону свіжих овочів саме час приготувати малосольні огірки. Варто спробувати різні рецепти малосольних огірків – в олії або у мінеральній воді, у каструлі, банках чи в пакеті, з холодною чи гарячою заливкою. Тоді можна порівняти й вибрати рецепт малосольних огірків – хрумких і духмяних, найкращий саме для вас.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 3 години
Приготування: 15 години
Загальний час: 18 години

Інгредієнти для рецепту

  • 2 kg огірків
  • 1,3 l води
  • 2 tbsp цукру
  • 3 зубчики часнику
  • 3 tbsp солі
  • 4 листки хрону, смородини, вишні
  • 2 лаврових листка
  • 4 суцвіття кропу, зелень
  • 8 горошки чорного перцю

Кроки приготування

  • Замочуємо огірки на 2-3 години у холодній воді. Зрізаємо кінчики.
  • Готуємо маринад: воду закип’ятимо з цукром і сіллю. Охолоджуємо.
  • На дно 3-х літрової банки вкладаємо всі спеції, зверху огірки. Заливаємо маринадом, закриваємо та відправляємо у холодильник.
  • За добу малосольні огірки можна куштувати.
  • Якщо залити огірки мінеральною газованою водою, попередньо розчинивши у ній цукор і сіль, огірки замаринуються швидше – за 12-15 годин.
Прокрутка до верху