Go Back

Малосольні огірки

З настанням сезону свіжих овочів саме час приготувати малосольні огірки. Варто спробувати різні рецепти малосольних огірків – в олії або у мінеральній воді, у каструлі, банках чи в пакеті, з холодною чи гарячою заливкою. Тоді можна порівняти й вибрати рецепт малосольних огірків – хрумких і духмяних, найкращий саме для вас.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Підготовка: 3 години
Приготування: 15 години
Загальний час: 18 години

Інгредієнти для рецепту

  • 2 kg огірків
  • 1,3 l води
  • 2 tbsp цукру
  • 3 зубчики часнику
  • 3 tbsp солі
  • 4 листки хрону, смородини, вишні
  • 2 лаврових листка
  • 4 суцвіття кропу, зелень
  • 8 горошки чорного перцю

Кроки приготування

  • Замочуємо огірки на 2-3 години у холодній воді. Зрізаємо кінчики.
  • Готуємо маринад: воду закип’ятимо з цукром і сіллю. Охолоджуємо.
  • На дно 3-х літрової банки вкладаємо всі спеції, зверху огірки. Заливаємо маринадом, закриваємо та відправляємо у холодильник.
  • За добу малосольні огірки можна куштувати.
  • Якщо залити огірки мінеральною газованою водою, попередньо розчинивши у ній цукор і сіль, огірки замаринуються швидше – за 12-15 годин.
QR Code linking back to recipe