blank

Лохина – користь та смачні рецепти

Лохина – це цінна та смачна ягода, яка насичена великою кількістю поживних речовин. Фахівці рекомендують зривати її акуратно, адже лохину можна легко пошкодити. Через ніжну структуру, вона у свіжому вигляді зберігається 1-2 дні. Тому ласувати цими корисними ягідками варто відразу.

У складі лохини є велика кількість вітамінів, а особливо вітаміни А, С, В1, В2, К, природні мінерали – кальцій, залізо, фосфор, калій, натрій, магній, амінокислоти, антиоксиданти, клітковина, яблучна, лимонна та жирні кислоти.

Завдяки цим корисним елементам, лохина відмінно позначається на організмові та зміцнює імунітет.

blank

Лохина – корисні властивості

Багатий та цінний хімічний склад дозволяє лохині забезпечити правильне функціонування організму. Вона нормалізує рівень заліза, покращує пам’ять та сповільнює старіння клітин мозку.

Більшість лікарів вважають, що ці ягоди є відмінним засобом у боротьбі з онкологічними захворюваннями, покращують функціонування серцево-судинної системи, а також є цінним профілактичним засобом при Альцгеймері.

У 100 грамах продукту міститься близько 40 калорій. Це дозволяє використовувати її під час схуднення. Цікаво те, що ці ягоди покращують обмін речовин, який відмінно позначається на схуднення. Також, фахівці рекомендують вживати лохину для відновлення зору та нормалізації органів травлення.

Лохина – шкода

Попри низку корисних властивостей, лохина має певні протипоказання, через які вживати її можна не всім. Це, зокрема:

  • при наявності алергічних реакцій;
  • надмірна кількість вживання;
  • при дискінезії жовчних шляхів.

Лікарі рекомендують виважено ставитися до вживання лохини вагітним жінкам та жінкам при грудному вигодовуванні. Велика кількість ягід може спровокувати виникнення алергії у матері та діатезу у немовляти.

blank

Лохина у кулінарії

Лохина має широке використання у кулінарії, адже є основою для приготування багатьох десертів. Вона відмінно поєднується з кашами, сухими сніданками, домашнім йогуртом, мюслями, є апетитною начинкою для вареників, млинців та домашніх пирогів. Вона є основою молочно-ягідних коктейлів, лимонадів, морозива, а також є дієтичною добавкою до ніжного тіста – шарлотки та пастили.

Якщо ви бажаєте приготувати легкий та смачний сніданок або ж перекус, то зверніть увагу на смузі з лохиною. Відправте у блендер ці ягоди, а також половину банана, молоко (1 склянка) та вівсяні пластівці (2 ст. л.).   

Прокрутка до верху