Лаваш у духовці або на сковороді
Для начинки до лаваша підійдуть різноманітні інгредієнти, наприклад бринза з перетертим часником чи домашній сир з яйцем, солодкий або солоний.
Лаваш можна порізати на довгасті смужки й загорнути трикутниками. Якщо поспішаєте, то не обов’язково запікати лаваш у духовці, а можна просто підсмажити його на сковороді в олії з додаванням вершкового масла.
Пікантний лаваш у духовці з помідорами
Приготуйте начинку з порізаних кубиками помідорів, натертого сиру, вичавленого часнику й майонезу або сметани. Запікається такий лаваш у духовці 12-15 хвилин. Дуже смачною є начинка з двох сортів сиру, наприклад, голландського й моцарели.
Для поціновувачів більш солідного перекусу рекомендуємо приготувати начинку з сиру й ковбаси або з копченого м’яса. А десерт з лаваша без випікання, з бананом та вареним згущеним молоком, взагалі можна приготувати за лічені хвилини, поки заварюється чай.
Лаваш з сиром у духовці
Інгредієнти для рецепту
- 1 лаваш
- 400 g твердого сиру
- 100 g свіжої зелені
- 1 яйце
- 1 tbsp майонезу
Кроки приготування
- Натираємо сир на грубій тертці.
- Зелень дрібно нарізаємо.
- Приготуємо начинку для лаваша з сиром: з’єднаємо сир, майонез та зелень.
- Розгортаємо лаваш та викладаємо на нього начинку рівномірним шаром, загортаємо рулетом. Розрізаємо навпіл або на стільки частин, скільки забажаємо.
- Викладаємо лаваш з сиром на деко, змащене олією.
- Збиваємо яйце та змащуємо лаваш.
- Ставимо деко у духовку 180°С на 15-20 хвилин, щоб утворилася рум’яна скоринка.
- Готовий лаваш з сиром нарізаємо на порції й пригощаємо домашніх.