курка з часником

Курка з часником

курка з часником

Курка з часником

Цей андалузький спосіб готувати курку простий і невибагливий, але завдяки оливковій олії, великій к-сті часнику та білому вину, страва набуває насиченого та багатого смаку. Секрет в тому, що курка нарізується на маленькі шматки і обсмажується в оливковій олії з часником до золотої скоринки, таким чином м'ясо стає надзвичайно ароматним. Курку вибирайте фермерську, з ніжним м’ясом.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Іспанська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 курка вагою приблизно 1.5 кг
  • 10 зубців часнику, попередньо замочити у воді, щоби шкірка стала м’якою
  • 1 cups білого вина
  • 2 tbsp борошна
  • 5 tbsp оливкової олії
  • 2 лаврові листки
  • сіль та звіжозмелений перець

Кроки приготування

  • Гострим та важким ножем розріжте курку разом з кістяком на 16 частин. Покладіть шматки курки у харчовий пакет, додайте борошно, сіль, перець та добре все перемішайте, так щоби кожний шматок птиці покрився мукою з приправами.
  • Оливкову олію нагріти у глибокій сковороді. Шматки курки і часник обсмажити в нагрітій олії до золотої скоринки.
  • Додати вино, лаврові листки і дати покипіти біля хвилини, щоби випарувався алкоголь. Нещільно накрити кришкою та готувати на невеликому вогні, поки м'ясо не стане ніжним і не почне легко відділятись від кісток. Вийняти лаврові листки і подавати разом з духмяним соусом.
Прокрутка до верху