Кукурудзяна каша
У кукурудзяній крупі дуже багато корисних речовин – бета-каротину, рослинного білка, вітамінів А, Е, В, мікроелементів – калію, кальцію, міді, заліза, нікелю, кремнію, фосфору. Кукурудзяна каша є гіпоалергенним продуктом, вона корисна дітям і дорослим.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 3 особи
Інгредієнти для рецепту
- 1 cups кукурудзяної крупи
- 3 cups води
- Сіль
- Вершкове масло
Кроки приготування
- Ретельно промиємо кукурудзяну крупу. Щоб приготувати смачну кукурудзяну кашу, слід чітко дотримуватися класичної пропорції 1:3. Рідку кашу приготувати можна з додаванням більшої кількості води 1:4 або 1:5.
- У киплячу воду в каструлі з товстим дном всипаємо промиту крупу, постійно помішуючи. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму.
- Варимо кукурудзяну кашу 25-30 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригоріла та не утворилися грудочки.
- Готову кашу солимо або додаємо цукор, вершкове масло. Вимикаємо вогонь та даємо настоятися протягом 10-15 хвилин.
Яскрава кукурудзяна каша
Особливість кукурудзяної каші у тому, що після термічної обробки вона зберігає усі вітаміни, мінерали та корисні речовини.
Після повного охолодження у холодильнику кукурудзяна каша застигає, її можна різати ножем, як желе. Зварити кукурудзяну кашу можна й на молоці, дотримуючись зазначених пропорцій рідини та крупи.
Рецепти кукурудзяної каші
Солона кукурудзяна каша добре поєднується з бринзою, сирами м’яких сортів, кунжутом.
Якщо ви готуєте кукурудзяну кашу солодку, додавайте до неї чорнослив, яблука, родзинки, курагу, гарбуз.