blank

Кукурудзяна каша

blank

Кукурудзяна каша

У кукурудзяній крупі дуже багато корисних речовин – бета-каротину, рослинного білка, вітамінів А, Е, В, мікроелементів – калію, кальцію, міді, заліза, нікелю, кремнію, фосфору. Кукурудзяна каша є гіпоалергенним продуктом, вона корисна дітям і дорослим.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: каша, кукурудзяна каша
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 50 хвилин
Порції: 3 особи

Інгредієнти для рецепту

  • 1 cups кукурудзяної крупи
  • 3 cups води
  • Сіль
  • Вершкове масло

Кроки приготування

  • Ретельно промиємо кукурудзяну крупу. Щоб приготувати смачну кукурудзяну кашу, слід чітко дотримуватися класичної пропорції 1:3. Рідку кашу приготувати можна з додаванням більшої кількості води 1:4 або 1:5.
  • У киплячу воду в каструлі з товстим дном всипаємо промиту крупу, постійно помішуючи. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму.
  • Варимо кукурудзяну кашу 25-30 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригоріла та не утворилися грудочки.
  • Готову кашу солимо або додаємо цукор, вершкове масло. Вимикаємо вогонь та даємо настоятися протягом 10-15 хвилин.

Яскрава кукурудзяна каша 

Особливість кукурудзяної каші у тому, що після термічної обробки вона зберігає усі вітаміни, мінерали та корисні речовини.

Після повного охолодження у холодильнику кукурудзяна каша застигає, її можна різати ножем, як желе. Зварити кукурудзяну кашу можна й на молоці, дотримуючись зазначених пропорцій рідини та крупи.

Рецепти кукурудзяної каші

Солона кукурудзяна каша добре поєднується з бринзою, сирами м’яких сортів, кунжутом. 

Якщо ви готуєте кукурудзяну кашу солодку, додавайте до неї чорнослив, яблука, родзинки, курагу, гарбуз.

Прокрутка до верху