blank

Користь кукурудзи

Кукурудза – це один з найпопулярніших та найкорисніших харчових продуктів, який насичений вітамінним складом, мінералами, рослинним білком та антиоксидантами. Експерти стверджують, що споживання цього продукту сприятливо позначається на людському організмі.

Хімічний склад кукурудзи покращує роботу серцево-судинної системи, травлення, зір, нервову систему, уповільнює процес старіння та протидіє вірусним захворюванням. Також, вона відмінно позначається на стані шкіри та волосся.

Кукурудза для вагітних жінок

Якщо у вас присутня індивідуальна непереносимість продукту, то не варто вносити її до свого раціону. Особливо вагітним. Проте, якщо жодних алергічних реакцій у вас не виникає, то смакуйте її на здоров’я.

Більшість лікарів рекомендують вживати кукурудзу під час вагітності, адже у ній наявний великий комплекс корисних речовин. Всі необхідні вітаміни та мінерали сприятливо впливають на здоров’я матері та немовляти.

Кукурудза для дітей

У кукурудзі містяться кальцій, магній та комплекс вітамінів, які покращують здоров’я кісток, зміцнюючи їх. Також, вона відмінно впливає на самопочуття дітей, їх активність та імунітет. Саме тому, більшість лікарів рекомендують внести у харчування дітей цей продукт.

Кукурудза для літніх людей

Літнім людям не лише можна, а й потрібно вживати кукурудзяні качани. Вони покращують роботу серцево-судинної системи, зменшують рівень холестерину, покращують зір та регулюють рівень цукру у крові. Це важливі складники саме для людей похилого віку.

Кукурудза у кулінарії

Приготувати кукурудзу – найлегше, що може бути. Вона є чудовим компонентом будь-якої страви, адже доповнює її свіжістю та відмінним смаком.

Поширеним продуктом є кукурудзяне борошно, яке використовують більшість господинь. При випіканні хліба чи булочок, можна змішати його з пшеничним задля м’якості та пухкості.

Також, відома закарпатська страва – банош готується на основі кукурудзяної крупи. Варити її можна зі сметаною, посипавши бринзою та зеленню.

Якщо ви бажаєте поласувати соковитим та солодким плодом, то можете її зварити, а потім ще запекти. Чудовим гарніром слугуватиме сирний соус.

Всім досвідченим та завзятим господиням відомо, що кукурудза входить у більшість салатів. Її можна поєднати з вареною куркою, руколою, будь-яким напівм’яким сиром та вареним яйцем. Заправити можна легким дресінгом або ж рослинною олією з лимонним соком. Користь, смак та легкість вам гарантовані.

А ви вживаєте кукурудзу?

[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]

Прокрутка до верху