Більшість продуктів, враховуючи гриби, володіють поживними речовинами, які виконують сприятливу дію на організм. У цінний хімічний склад входять білки, жири, вуглеводи, велика кількість вітамінів групи В, С, РР та Е, а також цинк, залізо, кальцій, калій, натрій, магній, антиоксиданти та амінокислоти.
Гриб – це низькокалорійний продукт, який складається на 90% з води. Тому, якщо ви намагаєтеся слідкувати за своїм харчуванням, то гриби стануть чудовим компонентом у вашому раціоні.
Покращення роботи всіх органів
У грибах наявний вітамін РР, який покращує стінки міокарда та стимулює їх до правильного функціонування. Багатий вітамінний комплект сприятливо впливає на нервову систему, а також покращує стан шкіри, нігтів та волосся.
Лисичок називають природними антибіотиками, адже вони містять у собі велику кількість вітаміну А та В. Вони протидіють вірусним захворюванням, покращують імунітет та самопочуття.
Крім цього, гриби зменшують вміст «поганого» холестерину, прискорюють обмін речовин та корисно впливають на вироблення гормонів. У боротьбі з ожирінням, спеціалісти рекомендують замінювати м’ясо на гриби. Це протидіє багатьом захворюванням, враховуючи серцево-судинні.
Лікувальні властивості грибів
Гриби здавна використовуються у медицині як лікувальний засіб проти багатьох вірусів та інфекцій.
Народна медицина у боротьбі з раковими захворюваннями використовує невелику кількість червоного мухомора. Він містить не лише отруйні речовини, а й антибіотичну речовину мускаруфін, яка здатна пригальмувати розвиток хвороби.
Настій із чайних грибів використовують, щоб втамувати спрагу та покращити апетит. Для лікування шлунково-кишкового тракту та гастриту використовують відвар із опеньок.
Гриби у кулінарії
Найчастіше для приготування різних страв використовуються білі гриби, гливи, шампіньйони та печериці. Їх солять, смажать та відварюють.
Існують безліч простих рецептів, де гриби використовують як основу або ж додають для незвичайного смаку та аромату. З печериць найчастіше готують підливи, соуси або суфле. Їх можна додавати у пироги для начинки у поєднанні з м’ясом чи овочами. Білі гриби використовують для приготування жульєну, салатів, супів або ж котлет. Гливи – для маринування, начинки у пиріжки чи пельмені, а також для помазанок, супів та салатів.
А як ви використовуєте гриби?
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]