Користь сироватки

Багато людей не вживають сироватку і вважають її відходом виробництва – вона утворюється під час виготовлення сиру. Проте, користь молочної сироватки для організму величезна і не менш значуща, ніж користь молока, сиру, сиру, ряжанки, кефіру і йогуртів.

Корисні властивості молочної сироватки

Склад молочної сироватки багатий на вітаміни А, Е, С, вітаміни групи В, зокрема, рідкісні вітаміни В7 і В4. 

  • 1 літр напою містить добову дозу кальцію дорослої людини та 40% норми калію. 
  • У складі сироватки багато біологічно активних речовин, які сприятливо впливають на діяльність усіх систем і органів в організмі людини.
  • Сироватка молока містить цінні мінеральні солі фосфору та магнію. 
  • За хімічним складом сироватка найбільше подібна до грудного молока, тому є основним інгредієнтом багатьох рецептів дитячого харчування. 
  • Одним з основних ефектів є її здатність підвищувати рівень глутатіону, що важливо для правильного функціонування імунної системи людини.  

Користь сироватки для здоров’я 

Молочна сироватка корисно впливає на травний тракт, очищає кишківник, нормалізує флору, виводить токсини, шлаки, стимулює роботу печінки та нирок, має м’яку послаблюючу дію. 

  • Під час вживання сироватки наднирники припиняють вироблення гормонів стресу.
  • Цінні амінокислоти молочної сироватки беруть участь у білковому обміні.
  • Корисна сироватка в разі захворювань і запалень суглобів.
  • Молочна сироватка сприяє профілактиці атеросклерозу, показана за гіпертонії, ішемічної хвороби серця, порушень кровообігу в головному мозку.

Косметичні властивості сироватки

Рідину використовують в основі масок для шкіри обличчя та шиї, обполіскують волосся. Сироватка – цінний загоювальний продукт, який допоможе в разі сонячних опіків. 

Використання сироватки в кулінарії

  • Сироватка – чудова основа для приготування їжі або фітнес-перекусів.
  • На основі сироватки можна приготувати корисний фруктовий смузі.
  • На сироватці смачно приготувати рис, а також картоплю.
  • Можна використовувати в супах або варених компотах.
  • М’ясо, замариноване в сироватці, буде дуже смачним і ніжним.
  • Під час випічки сироватку використовують замість води, на ній можна пекти хліб, торти, піцу і навіть вафлі. 

Суху сироватку використовують для приготування спеціального медичного харчування. Також продають як протеїновий порошок, якому надають перевагу бодибілдери та спортсмени.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору