Добрий ранок повинен починатися зі склянки води та корисного сніданку. Відомо, що харчуватися смачно і корисно можна не тільки з дотриманням певних дієт. Одноманітні страви вже давно проїлися, а звичайні тости та млинці вже набридли. Тому ми підготували 5 корисних сніданків, які ви з легкістю зможете внести у свій раціон та харчуватися смачно.
Чому варто обирати корисні сніданки?

Секрет смачного сніданку полягає не лише у його ситності, а й у поживності. Саме завдяки їй, організм насичується корисними речовинами, вітамінами та мікроелементами. Вони відмінно позначаються на функціонуванні серця, нирок, печінки, кишківника, зміцнюють та покращують імунітет.
Поживність корисних сніданків полягає й у кількості білків, жирів, вуглеводів та клітковини. Правильне співвідношення речовин насичує енергетичний баланс та стимулює до кращого функціонування організму.
Важливо внести у свій раціон вітаміни групи В, С, А та Е; мікроелементи – магній, цинк, кальцій, калій, натрій та інші речовини, клітковину, ненасичені жирні кислоти – омега-3 та омега-6.
5 корисних сніданків
Яєчня з томатами
Це класичний та корисний сніданок, в якому поєднуються білки, жири, клітковина, правильні вуглеводи. Для приготування вам знадобляться 2 яйця, 0,5 склянки молока, рукола, томати черрі, оливкова олія та спеції.
Спочатку потрібно збити яйця, додавши згодом до них молока. Замість молока можна використати таку ж порцію вершків. Додайте спеції та розігрійте сковорідку. Піджарте яєчню, додайте руколу, политу олією та томати черрі.
Сирники з рисового борошна
Для приготування такого сніданку багато часу не знадобиться. Все, що вам потрібно – це 350-400 г сиру 5%, 2 яєчні жовтки та 4 ст. л. рисового борошна. Смажте на малому вогні. Подати можете зі сметаною або джемом.
Тост з авокадо та яйцем

Це відмінне поєднання білка та клітковини. Спочатку почистіть авокадо та перемніть його. Намастіть авокадо на хліб, зверху покладіть або яйце пашот, або варене яйце. Посипте зверху руколою, заправленою олією.
Яблучні оладки
Щоб приготувати корисні яблучні оладки, потрібно використовувати цільнозернове борошно. Також, вам знадобляться 2 яблука, 1 яйце, спеції та дрібка кориці.
Чому саме цільнозернове борошно? Якщо ви намагаєтеся правильно харчуватися та дотримуєтеся здорового способу життя, то фахівці рекомендують використовувати саме корисне борошно. Це зокрема цільнозернове, вівсяне, кокосове, мигдалеве, рисове. Проте аж ніяк не пшеничне.
Сирна запіканка
Це ситний та корисний сніданок, який складається з домашнього сиру, манки та сметани. Для його приготування вам знадобиться духовка та 80 хвилин вільного часу. Використовуйте 500 г домашнього сиру, близько 5 ст. л. сметани, 2 ст. л. манки, пів склянки цукру, 2 яйця, ванільний цукор та дрібка солі. Форму змастіть рослинною олією або розтопленим вершковим маслом.
Манку потрібно змішати з 3 ст. л. сметани та залиште на 30-40 хвилин набухати. Потім додайте звичайний та ванільний цукор, сіль та збийте все до однорідної маси. Тісто викладіть у форму для випікання та зверху змастіть сметаною, яка залишилася. Випікайте протягом 20 хвилин при 180 °С.