blank

Корейка на кістці в духовці

blank

Корейка на кістці в духовці

Перш за все зазначимо, що запечена в духовці корейка на кістці – смачна страва одразу з кількома перевагами. По-перше, якщо ви надаєте перевагу м'ясу з мінімальною кількістю жиру, то свиняча корейка – ідеальний вибір. По-друге, страва виглядає святково, а значить шукати оригінальні ідеї до приходу гостей не потрібно. По-третє, це м'ясо дуже смачне. Запевняємо: таку страву просто неможливо зіпсувати. Дотримуйтеся рецепту – і у вас точно все вийде!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 7 години
Приготування: 3 години
Загальний час: 10 години

Інгредієнти для рецепту

  • 2 kg свинячої корейки
  • 200 g сала
  • 2 цибулини
  • 2-3 помідори
  • 1 стручок перцю чилі
  • 1 tbsp солі
  • 0,5 tsp паприки
  • 0,5 tsp чорного меленого перцю
  • 3 qt лаврового листа
  • 5-6 tbsp соняшникової олії
  • 600 g картоплі
  • Часник до смаку

Кроки приготування

  • Помиємо м'ясо під струменем води. Гострим ножем зробимо кілька надрізів, але не до кінця.
  • Очистимо зубчики часнику та подрібнюємо.
  • Додаємо перець, сіль та олію. Добре все змішаємо та додаємо будь-які спеції.
  • Натираємо цією сумішшю м'ясо з усіх боків. Бажано залишити його маринуватися на 7-10 годин.
  • Нарізаємо сало тонкими скибочками. Вставляємо по скибочці у кожен надріз.
  • Нарізаємо помідори тонкими кружальцями. Очищаємо гострий перець від насіння і також нарізаємо дуже тонко.
  • Заповнюємо надрізи перцем та помідорами.
  • Дерев’яними паличками для шашлику закріпляємо корейку.
  • Чистимо цибулю та розрізаємо впоперек на кілька частин, які можна нанизати на палички.
  • Покладемо м’ясо у рукав для запікання. За бажанням можна заповнити місце в рукаві порізаною картоплею, яку потім подати як гарнір. Звичайно, овочі приготуються раніше, і потрібно приділити кілька хвилин, щоб дістати їх.
  • Випікаємо корейку у духовці при 180°С протягом 1,5-2 годин.
  • До такої страви можна приготувати соус. Це просто – зливаємо сік, який залишився після запікання в окремий посуд та змішуємо його з вином, борошном та бульйоном. Потім у сотейнику тушкуємо соус на повільному вогні, поки не загусне. Соковита, ароматна і смачна страва – ось чим насолоджуватимуться всі за столом. Не забудьте зберегти рецепт до відповідного моменту. І друзям порадьте купувати не тільки філе, але і корейку, і обов'язково на кістці. Адже цим незрівнянним рецептом ви точно зможете поділитися!
Прокрутка до верху