Корейка на кістці в духовці
Перш за все зазначимо, що запечена в духовці корейка на кістці – смачна страва одразу з кількома перевагами. По-перше, якщо ви надаєте перевагу м'ясу з мінімальною кількістю жиру, то свиняча корейка – ідеальний вибір. По-друге, страва виглядає святково, а значить шукати оригінальні ідеї до приходу гостей не потрібно. По-третє, це м'ясо дуже смачне. Запевняємо: таку страву просто неможливо зіпсувати. Дотримуйтеся рецепту – і у вас точно все вийде!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 kg свинячої корейки
- 200 g сала
- 2 цибулини
- 2-3 помідори
- 1 стручок перцю чилі
- 1 tbsp солі
- 0,5 tsp паприки
- 0,5 tsp чорного меленого перцю
- 3 qt лаврового листа
- 5-6 tbsp соняшникової олії
- 600 g картоплі
- Часник до смаку
Кроки приготування
- Помиємо м'ясо під струменем води. Гострим ножем зробимо кілька надрізів, але не до кінця.
- Очистимо зубчики часнику та подрібнюємо.
- Додаємо перець, сіль та олію. Добре все змішаємо та додаємо будь-які спеції.
- Натираємо цією сумішшю м'ясо з усіх боків. Бажано залишити його маринуватися на 7-10 годин.
- Нарізаємо сало тонкими скибочками. Вставляємо по скибочці у кожен надріз.
- Нарізаємо помідори тонкими кружальцями. Очищаємо гострий перець від насіння і також нарізаємо дуже тонко.
- Заповнюємо надрізи перцем та помідорами.
- Дерев’яними паличками для шашлику закріпляємо корейку.
- Чистимо цибулю та розрізаємо впоперек на кілька частин, які можна нанизати на палички.
- Покладемо м’ясо у рукав для запікання. За бажанням можна заповнити місце в рукаві порізаною картоплею, яку потім подати як гарнір. Звичайно, овочі приготуються раніше, і потрібно приділити кілька хвилин, щоб дістати їх.
- Випікаємо корейку у духовці при 180°С протягом 1,5-2 годин.
- До такої страви можна приготувати соус. Це просто – зливаємо сік, який залишився після запікання в окремий посуд та змішуємо його з вином, борошном та бульйоном. Потім у сотейнику тушкуємо соус на повільному вогні, поки не загусне. Соковита, ароматна і смачна страва – ось чим насолоджуватимуться всі за столом. Не забудьте зберегти рецепт до відповідного моменту. І друзям порадьте купувати не тільки філе, але і корейку, і обов'язково на кістці. Адже цим незрівнянним рецептом ви точно зможете поділитися!