Кекси – прості рецепти з різними смаками та начинками
Щоб зробити кекси більш смачними, використовують сухофрукти, горіхи, родзинки, лимонну цедру, мак. Різноманітні спеції надають кексам приємного аромату, і це не тільки звична ваніль, а й шафран та кардамон. Привабливого вигляду кекси отримують завдяки можливості надання їм різноманітної форми, оригінальної оздоби.
Кекси на кефірі та майонезі
Наші мами й бабусі дивним чином примудрялися спекти неймовірно смачну випічку зі звичайних продуктів. Файні рецепти тих часів зі стареньких кулінарних зошитів і до сих пір не втрачають актуальності. Спробуйте замісити тісто для кексу з майонезом за одним з таких рецептів: 2 яйця, 200 г цукру, по 130 г майонезу й кефіру, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувачу, 100 г родзинок. Це дуже смачно, адже немає нічого кращого, ніж проста домашня випічка, приготовлена з душею та любов’ю!
Класичний кекс
Інгредієнти для рецепту
- 300 g борошна
- 250 g сметани
- 3 яйця
- 180 g цукру
- 530 g згущеного молока вареного (одна банка)
- 1 tsp розпушувача
- щіпка солі
- 8 g ванільного цукру (1 пакетик)
Кроки приготування
- У високу посудину розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль, ванільний цукор та збиваємо у пишну піну.
- Додаємо до маси сметану, продовжуємо збивати на меншій швидкості.
- Додаємо просіяне борошно, розпушувач й замішуємо до однорідної маси.
- Викладаємо форми для кексу на деко, змащуємо кожну формочку олією.
- Наповнюємо формочки тістом приблизно наполовину або на 2/3, додаємо до кожної порції 0,5 ч. л. згущеного молока.
- Ставимо деко у розігріту духовку та випікаємо при температурі 180°С протягом 25-30 хвилин. готовність кексу перевіряємо шпажкою.
- Готовий кекс на сметані охолоджуємо, нарізаємо й насолоджуємося! Смачного!