кекс

Класичний кекс

Кекси – прості рецепти з різними смаками та начинками

Щоб зробити кекси більш смачними, використовують сухофрукти, горіхи, родзинки, лимонну цедру, мак. Різноманітні спеції надають кексам приємного аромату, і це не тільки звична ваніль, а й шафран та кардамон. Привабливого вигляду кекси отримують завдяки можливості надання їм різноманітної форми, оригінальної оздоби.

Кекси на кефірі та майонезі

Наші мами й бабусі дивним чином примудрялися спекти неймовірно смачну випічку зі звичайних продуктів. Файні рецепти тих часів зі стареньких кулінарних зошитів і до сих пір не втрачають актуальності. Спробуйте замісити тісто для кексу з майонезом за одним з таких рецептів: 2 яйця, 200 г цукру, по 130 г майонезу й кефіру, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувачу, 100 г родзинок. Це дуже смачно, адже немає нічого кращого, ніж проста домашня випічка, приготовлена з душею та любов’ю!

кекс

Класичний кекс

Цей кекс на сметані, на відміну від масляного, більш повітряний та легкий. Ми пропонуємо рецепт сметанного кексу зі згущеним молоком, але ви можете його трішки змінити й приготувати кекси з бананом. Або додати до основного рецепта 1 ст. л. какао і у вас вийде шоколадний кекс. Рецепт простий і зовсім недорогий.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 300 g борошна
  • 250 g сметани
  • 3 яйця
  • 180 g цукру
  • 530 g згущеного молока вареного (одна банка)
  • 1 tsp розпушувача
  • щіпка солі
  • 8 g ванільного цукру (1 пакетик)

Кроки приготування

  • У високу посудину розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль, ванільний цукор та збиваємо у пишну піну.
  • Додаємо до маси сметану, продовжуємо збивати на меншій швидкості.
  • Додаємо просіяне борошно, розпушувач й замішуємо до однорідної маси.
  • Викладаємо форми для кексу на деко, змащуємо кожну формочку олією.
  • Наповнюємо формочки тістом приблизно наполовину або на 2/3, додаємо до кожної порції 0,5 ч. л. згущеного молока.
  • Ставимо деко у розігріту духовку та випікаємо при температурі 180°С протягом 25-30 хвилин. готовність кексу перевіряємо шпажкою.
  • Готовий кекс на сметані охолоджуємо, нарізаємо й насолоджуємося! Смачного!
Прокрутка до верху