Go Back
кекс

Класичний кекс

Цей кекс на сметані, на відміну від масляного, більш повітряний та легкий. Ми пропонуємо рецепт сметанного кексу зі згущеним молоком, але ви можете його трішки змінити й приготувати кекси з бананом. Або додати до основного рецепта 1 ст. л. какао і у вас вийде шоколадний кекс. Рецепт простий і зовсім недорогий.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Європейська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 300 g борошна
  • 250 g сметани
  • 3 яйця
  • 180 g цукру
  • 530 g згущеного молока вареного (одна банка)
  • 1 tsp розпушувача
  • щіпка солі
  • 8 g ванільного цукру (1 пакетик)

Кроки приготування

  • У високу посудину розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль, ванільний цукор та збиваємо у пишну піну.
  • Додаємо до маси сметану, продовжуємо збивати на меншій швидкості.
  • Додаємо просіяне борошно, розпушувач й замішуємо до однорідної маси.
  • Викладаємо форми для кексу на деко, змащуємо кожну формочку олією.
  • Наповнюємо формочки тістом приблизно наполовину або на 2/3, додаємо до кожної порції 0,5 ч. л. згущеного молока.
  • Ставимо деко у розігріту духовку та випікаємо при температурі 180°С протягом 25-30 хвилин. готовність кексу перевіряємо шпажкою.
  • Готовий кекс на сметані охолоджуємо, нарізаємо й насолоджуємося! Смачного!
QR Code linking back to recipe