blank

Кімчі з пекінської капусти

Кімчі надзвичайно корисне, оскільки ферментовані (квашені) овочі багаті вітамінами, мікроелементами, клітковиною, молочнокислими бактеріями. Вживання страви сприяє травленню та схудненню.

blank

Кімчі з пекінської капусти

Кімчі – рецепт корейської кухні. Страва має кілька варіантів написання: кімчі, Кім Чі, кімчхі – це квашені за особливим рецептом овочі. Корейські кулінари додають у кімчі імбир, насіння кунжуту, моркву, кедрові горішки, груші, каштани, морські водорості, навіть солоні маленькі креветки та устриці. На основі квашених овочів і маринаду готується гострий кімчі суп.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 качани пекінської капусти
  • 1 морква
  • 1 редька дайкон
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 часник
  • 1 корінець імбиру
  • 100 g зеленої цибулі
  • 100 g рибного соусу
  • 100 g рисового борошна
  • 3 tbsp цукру
  • Перець чилі
  • Сіль

Кроки приготування

  • Кожен вилок розрізаємо уздовж навпіл. Половинки надсікаємо ще на четвертинки, не дорізаючи до кінця. Промиваємо капусту під водою, розсуваючи листочки, щоб вони все намокли. «Для приготування кімчі традиційно корейці використовують пекінську капусту. Проте, є рецепти кімчі з білокачанної капусти»
  • Мокрі листочки пересипаємо сіллю – окремо, не втираючи, тільки посипаючи. Біля основи качанів солі використовуємо більше, оскільки листя там товще.
  • Солону капусту складаємо в емальований посуд і залишаємо на 2 години. Через 2 години качанчики перевертаємо та залишаємо ще на 2 години.
  • Тим часом готуємо заправку, для цього чистимо часник, цибулю, імбир, перець і перемелюємо все в блендері. «Гостроту кімчі слід регулювати кількістю перцю»
  • Далі варимо рисовий кисіль: наливаємо у каструлю 2-3 склянки води та додаємо рисове борошно. Якщо борошна немає, його легко приготувати з крупи, перемоловши її в кавомолці. Борошно вінчиком перемішуємо з водою, доводимо до кипіння. Додаємо цукор і вимикаємо плиту. Кисіль повинен вийти досить густим.
  • Моркву, зелену цибулю та редьку очищаємо, нарізаємо тонкою соломкою.
  • У мисці змішуємо всі складові, туди ж додаємо остиглий кисіль та рибний соус. Рибний соус можна замінити соєвим, креветочним, устричним.
  • Качанчики капусти промиваємо під струменем води, розсуваючи кожен листок, щоб не залишилося солі. Тепер листки капусти стали м'якими.
  • Качанчики пекінки наповнюємо заправкою, акуратно розправляючи кожен листочок. Складаємо готову капусту в контейнери та залишаємо на добу при кімнатній температурі. Потім зберігаємо в холодильнику. Капусту можна їсти вже через 2 дні після приготування.
Прокрутка до верху