Пишні кекси на кефірі
Ніжний кекс на кефірі ідеально підійде на сніданок або вечерю. Дуже естетичний вигляд мають кекси на кефірі у порційних паперових формочках.
Простий рецепт кексу на кефірі допоможе також швидко приготувати духмяну випічку для святкового чаювання у великій формі.
Шоколадні кекси на кефірі
Кекс на кефірі можна приготувати з манкою – це маник. У тісто для кексів на кефірі можна додавати смачні інгредієнти – родзинки, курагу, журавлину, горіхи, банани, різні ягоди.
Якщо є бажання, приготуйте солоні кекси на кефірі. У кожний порційний кекс додайте невелику сосиску – чудова оригінальна закуска!
Кекси на кефірі
Це дуже простий рецепт – кекси на кефірі. Адже приготувати смаколик можна зі звичайних продуктів, що завжди є в холодильнику. Кекси на кефірі виходять ароматними та смачними, з'їдаються швидше, ніж готуються.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 120 ml кефіру 2,5% жирності
- 100 g вершкового масла
- 1 cups борошна
- 1 яйце
- 100 g цукру
- 0.5 tsp соди
- Цукрова пудра
- Ванільний цукор
Кроки приготування
- Вершкове масло та кефір мають бути теплим, тому заздалегідь дістанемо їх з холодильника. Якщо все готово, вмикаємо духовку для розігріву до 180°С.
- У мисці з'єднаємо яйце, ванільний цукор, вершкове масло та цукор. Збиваємо до отримання однорідної кремової маси.
- До кефіру додаємо соду та перемішуємо. Кефір відразу ж спіниться.
- Переливаємо кефірну піну в миску з яєчно-масляною сумішшю. Перемішуємо міксером на повільній швидкості.
- Борошно просіваємо у миску з основою тіста та на повільній швидкості міксера вимішуємо однорідне тісто.
- Перекладаємо тісто у форму. Силіконові формочки не потребують змащення, паперові слід змастити олією.
- Випікаємо кекс на кефірі при 180°С протягом 30-35 хвилин.
- Готовому кексу на кефірі даємо час охолонути. Посипаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю або молока.