- Вершкове масло та кефір мають бути теплим, тому заздалегідь дістанемо їх з холодильника. Якщо все готово, вмикаємо духовку для розігріву до 180°С. 
- У мисці з'єднаємо яйце, ванільний цукор, вершкове масло та цукор. Збиваємо до отримання однорідної кремової маси. 
- До кефіру додаємо соду та перемішуємо. Кефір відразу ж спіниться. 
- Переливаємо кефірну піну в миску з яєчно-масляною сумішшю. Перемішуємо міксером на повільній швидкості. 
- Борошно просіваємо у миску з основою тіста та на повільній швидкості міксера вимішуємо однорідне тісто. 
- Перекладаємо тісто у форму. Силіконові формочки не потребують змащення, паперові слід змастити олією. 
- Випікаємо кекс на кефірі при 180°С протягом 30-35 хвилин. 
- Готовому кексу на кефірі даємо час охолонути. Посипаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю або молока.