Go Back
кекси

Кекси на кефірі

Це дуже простий рецепт – кекси на кефірі. Адже приготувати смаколик можна зі звичайних продуктів, що завжди є в холодильнику. Кекси на кефірі виходять ароматними та смачними, з'їдаються швидше, ніж готуються.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 35 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 120 ml кефіру 2,5% жирності
  • 100 g вершкового масла
  • 1 cups борошна
  • 1 яйце
  • 100 g цукру
  • 0.5 tsp соди
  • Цукрова пудра
  • Ванільний цукор

Кроки приготування

  • Вершкове масло та кефір мають бути теплим, тому заздалегідь дістанемо їх з холодильника. Якщо все готово, вмикаємо духовку для розігріву до 180°С.
  • У мисці з'єднаємо яйце, ванільний цукор, вершкове масло та цукор. Збиваємо до отримання однорідної кремової маси.
  • До кефіру додаємо соду та перемішуємо. Кефір відразу ж спіниться.
  • Переливаємо кефірну піну в миску з яєчно-масляною сумішшю. Перемішуємо міксером на повільній швидкості.
  • Борошно просіваємо у миску з основою тіста та на повільній швидкості міксера вимішуємо однорідне тісто.
  • Перекладаємо тісто у форму. Силіконові формочки не потребують змащення, паперові слід змастити олією.
  • Випікаємо кекс на кефірі при 180°С протягом 30-35 хвилин.
  • Готовому кексу на кефірі даємо час охолонути. Посипаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю або молока.
QR Code linking back to recipe