запечена картопля

Картопля, запечена в духовці

запечена картопля

Картопля, запечена в духовці

Дуже актуальна, з приходом перших холодів, страва, запах та вигляд якої завжди наповнює наші кухні відчуттям затишку та тепла. Печена картопля смакує у поєднанні з абсолютно всіма продуктами : м'ясо, риба, овочі і тд. А комбінація з квашеними капустою чи огірками незмінно поверне вас у дитинство….
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 5 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g картоплі
  • Сіль за смаком

Кроки приготування

  • Рецепт на 4 особи. Нагріти духовку до 180 градусів
  • Картоплю можна почистити, якщо хочете отримати хрумку скоринку чи залишити її в шкарлупі, попередньо ретельно вимивши.
  • Якщо картопля невелика – можна залишити її цілою, велику картоплю можна розрізати навпіл, це дасть нам гарно зарум’янену сторону.
  • Викласти на решітку духовки або на бритванку заокругленою стороною донизу.
  • Посолити та запікати аж поки зріз не стане гарного золотого кольору.
  • Подавати з олією чи соусами або ж у супроводі з іншими стравами.
Прокрутка до верху