Картопля, запечена в духовці
Дуже актуальна, з приходом перших холодів, страва, запах та вигляд якої завжди наповнює наші кухні відчуттям затишку та тепла. Печена картопля смакує у поєднанні з абсолютно всіма продуктами : м'ясо, риба, овочі і тд. А комбінація з квашеними капустою чи огірками незмінно поверне вас у дитинство….
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g картоплі
- Сіль за смаком
Кроки приготування
- Рецепт на 4 особи. Нагріти духовку до 180 градусів
- Картоплю можна почистити, якщо хочете отримати хрумку скоринку чи залишити її в шкарлупі, попередньо ретельно вимивши.
- Якщо картопля невелика – можна залишити її цілою, велику картоплю можна розрізати навпіл, це дасть нам гарно зарум’янену сторону.
- Викласти на решітку духовки або на бритванку заокругленою стороною донизу.
- Посолити та запікати аж поки зріз не стане гарного золотого кольору.
- Подавати з олією чи соусами або ж у супроводі з іншими стравами.