Картопля з салом, запечена у духовці
Так само можна приготувати ще більш поживну страву – посипати картоплю дрібно порізаним та злегка підсмаженим салом з цибулею. Перед запіканням картоплю можна замаринувати у ваших улюблених спеціях – сушений кріп, прованські трави.
Запечена картопля-гармошка
Для цієї страви краще вибирати картоплю видовженої форми. Робимо на сирій картоплині надрізи поперек, але не до кінця. У прорізи вставляємо смужку шинки або сала – утворюємо ніби гармошку. Солимо, перчимо й запікаємо. За 7-10 хвилин до готовності посипаємо картоплю-гармошку часником, вичавленим крізь прес.
Так само можна нанизати картоплю на дерев’яні шпажки – почергово шматочки картоплі, сала, можна й овочів. Прикрашаємо зеленню – подаємо до столу оригінальний та яскравий картопляний шашлик!
Картопля з сиром
Картопля – продукт, який подобається багатьом. Готують її у різних інтерпретаціях, а будь-який святковий стіл обов’язково прикрашає страва з картоплі. Проте, звичайне пюре або смажена картопля вже нікого не здивують. Тому приготуємо картоплю, запечену з сиром у духовці. Що тут незвичайного, спитаєте? Просто й водночас оригінально, красива подача страви й до того ж неперевершений смак!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 8 картоплин
- 150 g твердого сиру
- 100 g сметани чи майонезу
- 4 зубчики часнику
- олія для змащування дека
- сіль, зелень
Кроки приготування
- Ретельно миємо картоплю протічною водою, легше це зробити шорсткою стороною губки для миття посуду.
- Відварюємо картоплю до готовності, пильнуємо, аби не розварилася. Охолоджуємо.
- Приготуємо соус, для чого додаємо у сметану подрібнений часник та зелень.
- Натираємо сир на дрібній тертці.
- Розрізаємо кожну картоплинку навпіл і викладаємо на деко, змащене олією.
- Солимо половинки картоплі до смаку та змащуємо соусом. Посипаємо натертим сиром.
- Ставимо страву для запікання у розігріту духовку 200°С. Запікаємо 15-20 хвилин до рум’яної скоринки. Смачного!