Go Back
Смажена картопля з сиром

Картопля з сиром

Картопля – продукт, який подобається багатьом. Готують її у різних інтерпретаціях, а будь-який святковий стіл обов’язково прикрашає страва з картоплі. Проте, звичайне пюре або смажена картопля вже нікого не здивують. Тому приготуємо картоплю, запечену з сиром у духовці. Що тут незвичайного, спитаєте? Просто й водночас оригінально, красива подача страви й до того ж неперевершений смак!
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Європейська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 8 картоплин
  • 150 g твердого сиру
  • 100 g сметани чи майонезу
  • 4 зубчики часнику
  • олія для змащування дека
  • сіль, зелень

Кроки приготування

  • Ретельно миємо картоплю протічною водою, легше це зробити шорсткою стороною губки для миття посуду.
  • Відварюємо картоплю до готовності, пильнуємо, аби не розварилася. Охолоджуємо.
  • Приготуємо соус, для чого додаємо у сметану подрібнений часник та зелень.
  • Натираємо сир на дрібній тертці.
  • Розрізаємо кожну картоплинку навпіл і викладаємо на деко, змащене олією.
  • Солимо половинки картоплі до смаку та змащуємо соусом. Посипаємо натертим сиром.
    Картопля з сиром
  • Ставимо страву для запікання у розігріту духовку 200°С. Запікаємо 15-20 хвилин до рум’яної скоринки. Смачного!
    Картопля з сиром
QR Code linking back to recipe