Капустяний пиріг

Капустяний пиріг

Різновиди капустяного пирога

На сьогодні налічується дуже багато варіантів рецептів приготування капустяного пирога: класичний лінивий голубець у листках білокачанної капусти, капустяний торт з савойської капусти, капустяний торт у мультиварці. Є також вегетаріанські ліниві голубці, капустяний торт у листах червоної капусти і навіть ліниві голубці у бурякових листках. Вибирайте варіант, який пасує та смакує саме вам. Готуйте та насолоджуйтеся капустяним пирогом з усією родиною! Смачного!

Капустяний пиріг

Капустяний пиріг

Дуже смачний капустяний пиріг. Пропоную приготувати поживну страву, яка не залишить байдужими ваших гостей. Для рецепту капустяного пирога потрібно зовсім небагато: молоду білокачанну капусту, фарш, овочі, рис, яйця. Цю страву ще називають лінивий голубець.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 50 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 капуста білокачанна
  • 700 g фаршу зі свинини
  • 1 цибуля
  • 2 помідори
  • 2 моркви
  • 1 яйце
  • 4 зубки часнику
  • 400 g рисуу
  • 3 tbsp томатної пасти
  • 2 tbsp соняшникової олії
  • 1 tsp оливкової олії
  • 1 щіпка перцю
  • 1 щіпка солі

Кроки приготування

  • Капусту промити під водою, зняти перші листки, їх краще не використовувати, адже часто вони пошкоджені. Поруч з качаном зробити надрізи ножем і розібрати всю капусту на листки. Зрізати у капустяного листя потовщення стебел.
  • У великій каструлі закип'ятити воду. Невеликими шматками опускати у киплячу воду листки капусти. Кілька хвилин їх проварювати, щоб вони стали м'якими. Відварені листки капусти перекласти на тарілку і залишити їх охолонути.
  • У цей же час поставити відварюватися рис, трохи підсолити воду.
  • Свинячий фарш викласти у розігріту сковороду і злегка обсмажити його на рослинному маслі. Наприкінці приготування фарш посолити і поперчити. Готовий фарш перекласти у глибоку миску.
  • На тій же сковороді, де смажився фарш, обсмажити нарізану кубиками цибулю і подавлений часник. Потім додати у сковороду натерту на крупній тертці моркву і продовжити обсмажувати.
  • По тому додати нарізані кубиками помідори, перемішати і дати овочам трохи потушкуватися в помідоровому соці. Приправити тушковані овочі томатною пастою, посолити і прогріти на сковороді ще упродовж 2-3 хвилин.
  • Взяти глибоку миску з обсмаженою фаршем, всипати відварений рис, перекласти до фаршу з рисом овочі зі сковороди. Збити яйце і ретельно вимішати м'ясну начинку до однорідної маси.
  • Взяти форму для випічки торта. На дно і боки цієї форми викласти найбільші і гарні відварені капустяні листки, оскільки при подачі на стіл вони і будуть лицевою стороною пирога.
  • На капустяні листи викласти 1/3 м'ясної начинки і рівномірно розподілити її по дну форми. Перший м'ясний шар накрити декількома листками капусти і знову викласти начинку. Продовжувати так само. Повинно вийти 3 шари м'ясної начинки.
  • Останній шар начинки накрити капустяним листками, а бічні листя загнути, спрямувавши їх до центру. Зверху пиріг посолити, поперчити і змастити оливковою олією.
  • Капустяний пиріг, або ж лінивий голубець, потрібно запікати у розігрітій до 180 градусів духовці упродовж 40 хвилин. Коли капустяний пиріг буде готовий, дістати його з духовки, охолодити, накрити великою тарілкою, перевернути і зняти форму. Верхівку капустяного торта можете прикрасити зеленню та помідорами.
Прокрутка до верху