Відомо, що груша, як і будь-які інші фрукти, насичена великою кількістю вітамінів та корисних речовин. За своєю користю вона обігнала навіть яблука. Не дарма грушу вважають медовим плодом, який рекомендований різній віковій категорії.
Груша – корисні властивості
Через вміст корисних речовин та низьку калорійність, грушу відносять до одних з найкорисніших та найбажаніших фруктів. Вона покращує метаболізм, роботу кишківника та травної системи загалом.
Фахівці рекомендують вживати цей плід тим людям, які мають порушення із серцевим ритмом. Завдяки вмісту калію, покращується функціонування серця та легень, а також зміцнюються стінки кровоносних судин.
Грушу варто вживати для покращення активності мозку та його працездатності. Тому рекомендовано з’їдати хоча б 1 грушу щодня, як альтернатива до чашки кави.
Грушевий сік – користь
Завдяки наявним ефірним оліям та біологічним речовинам, грушевий сік варто вживати для боротьби з різними інфекціями. Також, якщо у вас виникають запаморочення, втомлюваність та втрачається апетит, то варто випивати хоча б склянку натурального грушевого соку. Він покращить самопочуття та додасть вам енергії.
Більшість господинь закривають сік, приготований власними руками в домашніх умовах. Законсервувати сік можна як з м’якоттю, так й у чистому вигляді.
Також, дехто готує грушевий сік нетривалого зберігання. Для цього потрібно почистити груші, видаливши з них серцевину, порізати на частини та записати цукром. Відкладіть на 16 годин або на добу для того, щоб краще виділився сік. Після цього їх проваріть та залиште охолонути. Проштовхніть його через сито та покип’ятіть ще трохи. Отриманий сік повинен бути з м’якоттю.
Груші – смачні рецепти
Існують безліч рецептів, основу яких складає груша. Наприклад, грушевий пиріг – шарлотка, сирні булочки з грушею, грушеві оладки, грушеві настоянки, грушеве варення та багато інших.
Сирні булочки викликають велике захоплення у більшості дітей. Для їх приготування знадобляться груші, сухий сир, борошно, цукор та трішки ентузіазму. Ви можете створити їх будь-якої форми, адже тісто є не надто густим, а груша, захована в нього, є відмінною начинкою десерту.
А які страви з грушами знаєте ви?
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]