Гречаники

Рецепт гречаників з фаршем

Оригінальні гречаники з м’ясом – все буде смачно

Можна сформувати гречаники у вигляді пласких тонких котлеток, запанірувати у борошні, вмочити у збите яйце, а тоді смажити до рум’яної скоринки. Дуже гармонійним компонентом у гречаниках є печінка, для приготування фаршу варто лише взяти більше яєць.

Гречаники у грибному соусі

У фарш для гречаників додаємо перекручені підсмажені гриби – будь-які, або можна потушкувати у грибному соусі. Такі смажені гречаники з грибами матимуть неперевершений смак, а також грибний соус частково перебиватиме запах гречки. 

Гречаники в духовці

Приготуйте фарш або ж іншу начинку для котлет за будь-яким рецептом. Сформуйте котлети та запаніруйте їх. Змастіть форму рослинною олією та випікайте котлети при температурі 220 градусів протягом 30 хвилин.

Отже, всі рецепти гречаників прості, досить недорогі й до того ж оригінальні – ніби 2:1.

Гречаники

Рецепт гречаників з фаршем

Гречаники – це давня українська страва. Готують гречаники зі свининою, курятиною, телятиною, печінкою. Пісні гречаники без м’яса – чудова поживна страва у піст. Гречані котлети можна посмажити або потушкувати, наприклад у томатному соусі. Як приготувати гречаники з фаршем з м’яса індички ми зараз вам розкажемо. Страва матиме приємний та відмінний смак.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 50 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g фаршу з м’яса індика
  • 250 g гречки
  • 5 tbsp борошна (або панірувальних сухарів)
  • 150 ml олії
  • 1 яйце
  • 1 морква
  • 4 зубки часнику
  • 200 g томатного соусу
  • 1 щіпка солі
  • 1 перець

Кроки приготування

  • Варимо гречку. Готуємо овочі та інші інгредієнти.
    Інгредієнти на гречаники
  • На сковороді в олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
  • Перемішуємо всі продукти - фарш, гречку, цибульку.
  • Додаємо яйце, солимо, перчимо й добре відбиваємо фарш. Якщо ви бажаєте, щоб гречаники були соковиті, додайте 1 столову ложку сметани.
  • Формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні.
  • Обсмажуємо гречаники на олії з обох сторін.
  • Натираємо моркву на тертці, цибулю нарізаємо та обсмажуємо в олії.
  • Додаємо в овочі томатний соус, доводимо до кипіння. Заливаємо цим соусом гречаники й тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.
    Гречаники
  • Дуже соковиті й духмяні гречаники з м’ясом подаємо гарячими. Овочевий салат буде найкращим доповненням до страви.
    Гречаники
Прокрутка до верху