Оригінальні гречаники з м’ясом – все буде смачно
Можна сформувати гречаники у вигляді пласких тонких котлеток, запанірувати у борошні, вмочити у збите яйце, а тоді смажити до рум’яної скоринки. Дуже гармонійним компонентом у гречаниках є печінка, для приготування фаршу варто лише взяти більше яєць.
Гречаники у грибному соусі
У фарш для гречаників додаємо перекручені підсмажені гриби – будь-які, або можна потушкувати у грибному соусі. Такі смажені гречаники з грибами матимуть неперевершений смак, а також грибний соус частково перебиватиме запах гречки.
Гречаники в духовці
Приготуйте фарш або ж іншу начинку для котлет за будь-яким рецептом. Сформуйте котлети та запаніруйте їх. Змастіть форму рослинною олією та випікайте котлети при температурі 220 градусів протягом 30 хвилин.
Отже, всі рецепти гречаників прості, досить недорогі й до того ж оригінальні – ніби 2:1.
Рецепт гречаників з фаршем
Інгредієнти для рецепту
- 500 g фаршу з м’яса індика
- 250 g гречки
- 5 tbsp борошна (або панірувальних сухарів)
- 150 ml олії
- 1 яйце
- 1 морква
- 4 зубки часнику
- 200 g томатного соусу
- 1 щіпка солі
- 1 перець
Кроки приготування
- Варимо гречку. Готуємо овочі та інші інгредієнти.
- На сковороді в олії обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
- Перемішуємо всі продукти - фарш, гречку, цибульку.
- Додаємо яйце, солимо, перчимо й добре відбиваємо фарш. Якщо ви бажаєте, щоб гречаники були соковиті, додайте 1 столову ложку сметани.
- Формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні.
- Обсмажуємо гречаники на олії з обох сторін.
- Натираємо моркву на тертці, цибулю нарізаємо та обсмажуємо в олії.
- Додаємо в овочі томатний соус, доводимо до кипіння. Заливаємо цим соусом гречаники й тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.
- Дуже соковиті й духмяні гречаники з м’ясом подаємо гарячими. Овочевий салат буде найкращим доповненням до страви.