Гнізда з фаршу
Звичайні котлети іноді на застіллях чомусь залишаються на тарілках. Так що з «м'ясного» можна приготувати гнізда з фаршу – нетривіально та апетитно! Смачні гнізда з фаршу з печерицями та сиром тільки на перший погляд здаються складними у приготуванні.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 700 g фаршу
- 2 скибочки білого хліба
- 300 g печериць
- 1 cups молока
- 1 яйце
- 1 цибулина
- 100 g твердого сиру
- сіль
- перець
- приправи
Кроки приготування
- Насамперед замочуємо скибочки булки в молоці.
- Цибулю дрібно шаткуємо, і ділимо на дві рівні частини.
- Сир натираємо на великій тертці.
- Печериці нарізаємо тонкою соломкою.
- До м’ясного фаршу додаємо яйце, розм'якшений хліб разом із залишками молока, а також одну частину цибулі. Солимо, перчимо та ретельно вимішуємо фарш.
- Приготуємо грибну начинку. Для цього на олії обсмажуємо іншу частину цибулі до прозорості. Додаємо до цибулі подрібнені печериці та обсмажуємо на середньому вогні 5-10 хвилин до готовності. Додаємо сіль, перець, приправи до смаку.
- Застеляємо деко пергаментним папером, змащуємо трохи олією. З фаршу беремо жменьку, як на котлетки, формуємо кульки з поглибленням та викладаємо на деко.
- У такі імпровізовані кошики ми й викладатимемо начинку. Посипаємо зверху кожне гніздо тертим сиром.
- Ставимо деко у розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин. Залишається тільки дістати, прикрасити помідорами, зеленню та подати до столу! Гості будуть у захваті! Смачного!