Форшмак
Класична закуска єврейської кухні, форшмак користується особливою популярністю в країнах Східної Європи. Готується ця страва просто, а солений оселедець всім доступний. Найкраще вибирати жирні рибини, а яблука сорту антонівка чи ранет.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 400 g філе з 2 оселедці
- 1 кисле яблуко
- 1 цибулина
- 50 g масла
- 3 яйця
- груба скибка білого хліба
Кроки приготування
- Якщо ви берете не готове філе, а відділяєте його з цілої рибини – ретельно зняти шкірку та видалити всі кістки.
- Намочити в молоці білий хліб без шкірки та добре його відтиснути.
- Зварити на твердо яйця, охолодити їх та зняти шкарлупу.
- Філе, хліб та яйця пропустити через м’ясорубку або подрібнити комбайном на однорідну масу.
- Так само поступити з почищеним яблуком без серединки та з цибулею.
- Додати масло та ретельно перемішати.
- Додати трішки лимонного соку та свіжозмелений перець.
- Подавати зі скибками підсушеного хліба.