Фокачча – безліч рецептів
Вважають, що фокачча стала першою національною стравою Італії. Навіть знаменита піца – лише нащадок плоского хліба, що еволюціонував.
Щоб отримати тонку фокаччу, тісто одразу після першого підняття потрібно розкачати дуже тонко та випікати при 250°C протягом 5-6 хвилин.
Фокаччу без дріжджів можна замішувати на основі м’якого вершкового сиру або плавленого сирка.
Італійська фокачча – варіанти начинок
Вдосконалити класичну фокаччу можна різними начинками: твердий сир, помідори черрі, подрібнена цибуля або часник, шматочки ковбаси та шинки.
В солодких версіях фокаччі для начинку використовують горіхи, родзинки, джеми, цукати або шматочки свіжих фруктів.
Фокачча
Італійська фокачча – один із найпопулярніших стародавніх видів хліба, що дійшли до наших днів. Хрусткий коржик фокачча з'явився на світ завдяки винахідливості сільських жителів, які заповнювали брак продуктів невгамовною фантазією.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 350 g пшеничного борошна м’яких сортів
- 200 g води кімнатної температури
- 1 tbsp оливкової олії для тіста + 2 ст. л. для змащування
- 7 g сухих дріжджів
- 2 tsp цукру
- 5 g солі
Кроки приготування
- Поєднуємо в сухому вигляді борошно, сіль, цукор і дріжджі. Додаємо воду, олію та вимішуємо тісто до пружного стану.
- Відправляємо тісто для фокаччі в емальовану миску та накриваємо рушником. Даємо піднятися тісту в теплому місці.
- Після закінчення часу беремо тісто в руки й акуратно мнемо близько хвилини, щоб «вигнати» повітря.
- Рівномірно розподіляємо тісто по попередньо змащеній олією формі для випічки, накриваємо та знову даємо піднятися.
- Кінчиками пальців робимо заглиблення по всій поверхні та залишаємо ще на 10 хвилин. Змащуємо фокаччу олією та посипаємо грубою сіллю.
- Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при 200°C протягом 25 хвилин.