гранола

Домашня гранола

Кулінарні поради з гранолою

До граноли дуже смачно додавати ті горіхи, що вам подобаються, цілими чи грубо нарізаними. Ідеального смаку надає сире гарбузове чи соняшникове насіння. 

Спробуйте додати до граноли сушену журавлину з її приємною кислинкою, родзинки та чорнослив, крихти чорного шоколаду, насіння льону.

З олії дуже добре смакує кокосова, але ви можете приготувати гранолу з олією, смак якої найбільше подобається. Вибирайте краще нерафіновану.

Рецепти смачної граноли на сніданок

Рідкий мед або кленовий сироп, фініки чи курага, шматочки кокоса – чудовий десерт гранола може стати корисною заміною цукерок для дітей.

З граноли можна приготувати корисні батончики, які зручно брати з собою як перекус на тренування або роботу.  

Гранола добре зберігається і довго не псується, тому готувати її можна про запас.

гранола

Домашня гранола

Гранола - один з найсмачніших, найкорисніших і найпопулярніших сніданків наших днів. Чи можна придумати щось краще? Можна! Замінити гранолу з супермаркета на домашню гранолу. Якщо вам видається, що приготувати гранолу в себе на кухні складно, то просто спробуйте. На вас чекає приємний сюрприз. Плюс, домашня гранола - це нагода експериментувати в залежності від уподобань: улюблені горіхи, сухофрукти, шоколад, кокосові пластівці…
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Американська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 300 g грубих (!) вівсяних пластівців
  • 1 tsp кориці
  • 0.5 tsp солі
  • 160 g сирих горіхів і насіння
  • 80 g сухофуктів
  • 150 g меду чи кленового сиропу
  • 110 ml оливкової чи розтопленої кокосової олії
  • 100 g шоколадних крихт (факультативно)

Кроки приготування

  • Застеляємо бритванку пергаментним папером і гріємо духовку до 180 градусів.
  • В достатньо глибокій посудині змішуємо всі сухі інгредієнти, але без сухофруктів і шоколаду (якщо додаємо).
  • Змішуємо разом мед/сироп та олію, виливаємо на пластівці з горіхами і дуже ретельно вимішуємо.
  • Викладаємо на бритванку і формуємо рівномірної товщини шар. Випікатись гранола буде 20-25 хв, але варто контролювати цей процес, аби не перепекти. Коли зверху гранола матиме золотисто-брунатний колір - вона готова.
  • Дістати бритванку і вистудити, коли вона повністю охолоне, можна додавати сухофрукти і шоколад.
  • Зберігати гранолу варто в темному і прохолодному місці, в герметичному посуді. Гранола ідеально смакує з теплим чи холодним молоком, йогуртом, свіжими фруктами.
Прокрутка до верху