Французький соус vs домашній майонез – рецепт приготування
Домашній майонез смачний на суміші оливкової та соняшникової олії в пропорції 1:2 або 1:3. Якщо використовувати тільки оливкову олію, особливо екстра-класу, то соус гірчитиме.
Якщо додати трохи більше олії, ніж зазначено в рецепті, домашній майонез вийде ще густішим. Цим же способом можна врятувати соус, якщо маса залишається рідкою під час збивання.
Якщо ж ви хочете, навпаки, зробити домашній майонез рідшим, додайте трохи води.
Рецепт домашнього майонезу з молоком
Як не дивно, домашній майонез можна зробити без яєць. Беремо молоко й олію у пропорції відповідно 1:2, інші інгредієнти й повільно збиваємо блендером.
Для витончених гурманів можемо порадити рецепт домашнього майонезу з перепелиних яєць, з шафраном, куркумою, сметаною, яблучним оцтом, сушеним часником, свіжим кропом, паприкою.
Секрет приготування смачного домашнього майонезу: всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
Домашній майонез за 5 хвилин
Інгредієнти для рецепту
- 2 жовтки
- 10 g гірчиці
- 150 ml соняшникової олії
- 1 tbsp лимонного соку
- 1 щіпка солі
- 1 щіпка цукру
Кроки приготування
- Жовтки виливаємо у глибоку миску, додаємо гірчицю, сіль, цукор і збиваємо вінчиком.
- Вливаємо у суміш лимонний сік і збиваємо.
- Далі невеличкими порціями наливаємо олію, продовжуючи збивати: трішки налили – збили, і так продовжуємо. Можна використати для приготування домашнього майонезу оливкову олію наполовину із соняшниковою, але не варто повністю брати оливкову – майонез матиме гіркуватий присмак.
- Досить швидко домашній майонез стає густим, має приємний жовтуватий відтінок. Використайте його протягом 3-4 діб.