Домашній майонез

Домашній майонез за 5 хвилин

Французький соус vs домашній майонез – рецепт приготування

Домашній майонез смачний на суміші оливкової та соняшникової олії в пропорції 1:2 або 1:3. Якщо використовувати тільки оливкову олію, особливо екстра-класу, то соус гірчитиме.

Якщо додати трохи більше олії, ніж зазначено в рецепті, домашній майонез вийде ще густішим. Цим же способом можна врятувати соус, якщо маса залишається рідкою під час збивання. 

Якщо ж ви хочете, навпаки, зробити домашній майонез рідшим, додайте трохи води.

Рецепт домашнього майонезу з молоком

Як не дивно, домашній майонез можна зробити без яєць. Беремо молоко й олію у пропорції відповідно 1:2, інші інгредієнти й повільно збиваємо блендером. 

Для витончених гурманів можемо порадити рецепт домашнього майонезу з перепелиних яєць, з шафраном, куркумою, сметаною, яблучним оцтом, сушеним часником, свіжим кропом, паприкою.

Секрет приготування смачного домашнього майонезу: всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

 

Домашній майонез

Домашній майонез за 5 хвилин

Найперший рецепт домашнього майонезу вигадали для французького короля-гурмана. Завдяки смачним домішкам, можна зробити майонез у домашніх умовах – рецепт чудово доповнюється прянощами, соком буряка, червоним перцем.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська, Угорська, Французька
Підготовка: 5 хвилин
Загальний час: 5 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 жовтки
  • 10 g гірчиці
  • 150 ml соняшникової олії
  • 1 tbsp лимонного соку
  • 1 щіпка солі
  • 1 щіпка цукру

Кроки приготування

  • Жовтки виливаємо у глибоку миску, додаємо гірчицю, сіль, цукор і збиваємо вінчиком.
  • Вливаємо у суміш лимонний сік і збиваємо.
  • Далі невеличкими порціями наливаємо олію, продовжуючи збивати: трішки налили – збили, і так продовжуємо. Можна використати для приготування домашнього майонезу оливкову олію наполовину із соняшниковою, але не варто повністю брати оливкову – майонез матиме гіркуватий присмак.
  • Досить швидко домашній майонез стає густим, має приємний жовтуватий відтінок. Використайте його протягом 3-4 діб.
Прокрутка до верху