Go Back
Домашній майонез

Домашній майонез за 5 хвилин

Найперший рецепт домашнього майонезу вигадали для французького короля-гурмана. Завдяки смачним домішкам, можна зробити майонез у домашніх умовах – рецепт чудово доповнюється прянощами, соком буряка, червоним перцем.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Європейська, Угорська, Французька
Підготовка: 5 хвилин
Загальний час: 5 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 жовтки
  • 10 g гірчиці
  • 150 ml соняшникової олії
  • 1 tbsp лимонного соку
  • 1 щіпка солі
  • 1 щіпка цукру

Кроки приготування

  • Жовтки виливаємо у глибоку миску, додаємо гірчицю, сіль, цукор і збиваємо вінчиком.
  • Вливаємо у суміш лимонний сік і збиваємо.
  • Далі невеличкими порціями наливаємо олію, продовжуючи збивати: трішки налили – збили, і так продовжуємо. Можна використати для приготування домашнього майонезу оливкову олію наполовину із соняшниковою, але не варто повністю брати оливкову – майонез матиме гіркуватий присмак.
  • Досить швидко домашній майонез стає густим, має приємний жовтуватий відтінок. Використайте його протягом 3-4 діб.
QR Code linking back to recipe