Чізкейк
Цей десерт здатен розкривати справжній смаковий рай, прекрасно підходить для будь-якої нагоди, від сімейного обіду до святкового застілля. Готувати чізкейк - це справа проста, і ось рецепт, який допоможе вам створити справжнє кулінарне диво.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 250 g крекеру
- 120 g вершкового масла, розтопленого
- 500 g сиру Рікота, кімнатної температури (або будь-який інший м’який сир)
- 120 g цукру
- 1 tsp ванільного екстракту
- 2 яйця, кімнатної температури
- 120 ml вершків (35% жирності)
Кроки приготування
- Розминаємо крекер (або інше печиво) в крихту.
- Додаємо розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо. Розподіляємо отриману суміш по дну форми для чізкейку, рівномірно ущільнюючи. Ставимо форму у холодильник на 15-20 хвилин, щоб основа затверділа.
- У великій мисці збиваємо сирну масу до однорідної консистенції, додаємо цукор і ванільний екстракт, продовжуючи збивати до отримання пухкої і кремової маси.
- Один за одним додаємо яйця, доки вони не розчиняться в масі. Додаємо вершки і знову добре перемішуємо.
- Виливаємо отриману суміш на підготовлену основу з крекерів. Переконаємось, що поверхня рівномірна.
- Ставимо форму у попередньо нагріту духовку і печемо протягом 45 хвилин, або доки верх чізкейку злегка не підрум'яниться.
- Вимикаємо духовку і залишаємо чізкейк в ній ще на пів години, щоб він поступово охолов.
- Ставимо чізкейк у холодильник мінімум на 4 години, щоб він добре застиг.
- Перед подачею прикрашаємо чізкейк свіжими фруктами, м'ятним листям чи шматочками шоколаду.
- *Примітка: Будь ласка, зверніть увагу на індивідуальні особливості своєї духовки та настройки, час і температура можуть відрізнятися. Смачного!