Для приготування бургера вам може стати в пригоді домашній майонез.
Бургер домашній
Сезон барбекю не за горами, а що може бути смачніше за соковитий, духмяний бургер щойно з грилю? Чи ви готуватиме його на відкритому барбекю грилі на свіжому повітрі чи на гриль сковорідці на плиті, ваш бургер буде однаково смачним і доречним як до обіду в колі сім'ї, так і для вечірки в товаристві друзів. Яловичину для фаршу вибирайте середньої жирності, а якщо хочете дійсно автетичного смаку - приготуйте майонез самостійно (посилання на покроковий рецепт в кінці цього рецепта).
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 450 g яловичого фаршу
- 1 яйце
- 100 g мелених сухарів (з білого хліба)
- 1 qt дрібно нарізана цибулина
- 1 qt синя цибулина, нарізана тонкими кільцями
- 1 великий зубець часнику дрібно нарізаний
- 4 qt булочки для гамбургерів
- майонез кетчуп
- 4 qt листки салату, найкраще айсберг
- 1 помідор,великий не надто м'який, нарізаний тонкими кільцями
- 1 tbsp вустерширського соусу
- сіль, перець
Кроки приготування
- В глибокій посудині змішати яловичий фарш, яйці, дрібно нарізану цибулю, мелені сухарі, часник, вустерширський соус, сіль, перець і добре вимісити (маса повинна бути дійсно однорідною, щоби бургери не розвалювались). Сформувати 4 досить товсті бургери
- Якщо ви смажете бургери на плиті на сковороді гриль, то дуже добре розігрійте її (над правильно нагрітою сковорідкою гриль ви не можете тримати долоню довше, ніж 4 секунди). Якщо готуєте на плиті, то сковорідку можна накрити. Готувати по 4 хв з кожного боку, щоби всередині мясо залишалось рожевим, якщо любите добре просмажене - готуєте довше.
- Розрізати булочки вздовж і покласти на гриль на 30 сек.
- Змастити булочки майонезом та кетчупом і шарами викласти салат, помідор, бургер та цибулю.