булгур

Булгур з овочами

булгур

Булгур з овочами

Булгур – смачна і дуже поживна крупа, мало вживана в українській кухні, але дійсно варта уваги. В рецепті, що ми пропонуємо вам сьогодні, булгур прекрасно поєднується з овочами і готується за принципом «пілаф», тобто одночасно з іншими інгредієнтами. Страва без м’яса, тому підійде як для посту так і для вегетаріанського меню, але при бажанні ви можете доповнити його смаженими кусочками курячого чи телячого філе чи навіть креветками.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Алжирська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 250 g крупи булгур
  • 2 qt морквини
  • 1 кубик овочевого бульйону
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1 стебло селери
  • 1 qt баклажан
  • петрушка
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Всі овочі, разом з селерою, нарізати однакового розміру малими кубиками
  • Довести до кипіння 0.5 л води і розчини бульйон.
  • В глибокій сковороді нагріти пару ложок олії і обсмажити булгур протягом хвилини. Додати овочі і готувати разом ще 2-3 хвилини.
  • Влити бульйон, посолити, поперчити і готувати під кришкою 20 хв.
  • Подавати посипаним свіжою петрушкою. Як альтернативу, можна взяти кінзу чи базилік, залежно від вподобань.
Прокрутка до верху