Булгур з овочами
Булгур – смачна і дуже поживна крупа, мало вживана в українській кухні, але дійсно варта уваги. В рецепті, що ми пропонуємо вам сьогодні, булгур прекрасно поєднується з овочами і готується за принципом «пілаф», тобто одночасно з іншими інгредієнтами. Страва без м’яса, тому підійде як для посту так і для вегетаріанського меню, але при бажанні ви можете доповнити його смаженими кусочками курячого чи телячого філе чи навіть креветками.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 250 g крупи булгур
- 2 qt морквини
- 1 кубик овочевого бульйону
- 1 червоний солодкий перець
- 1 стебло селери
- 1 qt баклажан
- петрушка
- оливкова олія
- сіль, перець
Кроки приготування
- Всі овочі, разом з селерою, нарізати однакового розміру малими кубиками
- Довести до кипіння 0.5 л води і розчини бульйон.
- В глибокій сковороді нагріти пару ложок олії і обсмажити булгур протягом хвилини. Додати овочі і готувати разом ще 2-3 хвилини.
- Влити бульйон, посолити, поперчити і готувати під кришкою 20 хв.
- Подавати посипаним свіжою петрушкою. Як альтернативу, можна взяти кінзу чи базилік, залежно від вподобань.