blank

Все про броколі

Правильно та корисно харчуватися – це головна основа здорового способу життя. Броколі є незмінною складовою цього раціону. Все завдяки сприятливому хімічному складові, який складається з різноманітних корисних елементів.

Вітамінний комплекс, мінерали, макро- і мікроелементи, які містяться у цьому продукті забезпечують організм поживними речовинами. Цей продукт має широке використання у кулінарії. Страви із капусти броколі відзначаються насиченим смаком та поживністю.

Корисні властивості броколі

Для правильного функціонування нервової системи та органів зору, рекомендовано вживати певну кількість цього продукту. Він спроможний протидіяти розвиткові катаранти, подразнення сітківки ока, а також зменшити ризик серцево-судинних захворювань.

Більшість фахівців рекомендують вживати броколі для покращення роботи шлунково-кишкового тракту, виведення токсинів та вільних радикалів з організму.

Певні дослідження показують, що ця капуста є профілактичним засобом від ракових захворювань. Амінокислоти протидіють швидкому розвиткові певних утворень.

Броколі для схуднення

Якщо ви намагаєтеся стежити за своїм харчуванням та фігурою, то не варто одразу переходити на жорсткі дієти. Шукайте вирішення простіше. Замініть більшість шкідливих продуктів на корисні та введіть до свого раціону броколі. Смачні страви з броколі не тільки допоможуть схуднути, але й, завдяки корисному хімічному складові, покращать самопочуття та додадуть енергії.

У 100 грамах продукту міститься всього лише 30 калорій. Це дозволяє вживати його щоденно без шкоди для фігури. Також, вітаміни групи В та хлорофіл покращують обмін речовин, завдяки чому активніше спалюються зайві кілограми.

blank

Броколі у кулінарії

Зверніть увагу, страви із броколі здатні на тривалий час втамувати відчуття голоду. Тому, якщо ви бажаєте наситити організм та шлунок корисними речовинами, то використовуйте саме цей продукт. Він чудово поєднується зі сметаною, сиром, вершками, яйцями та іншими овочами.

Смачні страви з броколі

Існує безліч рецептів дієтичних салатів, які складаються із броколі, огірка, моркви, зеленої цибулі та спецій. Заправити таку страву можна лимонним соком та оливковою олією.

Крім різноманітних салатів, з цього продукту готують крем-супи та солені пироги. Їх використовують для запікання риби, курки чи будь-якого іншого м’яса.

Якщо ви бажаєте спекти щось доволі смачне та низькокалорійне, то солений пиріг з броколі стане яскравим прикладом. Чудове поєднання моркви, броколі та ароматної моцарели приголомшить вас ніжним смаком. Доповнити цю страву можна сметанковим соусом.

А ви любите броколі?

Прокрутка до верху