біляші

Біляші з м’ясом

Біляші на воді

Відомо, біляш – це страва татарської кухні, яка знаменує собою соковитий пиріжок з фаршем. Дехто з господинь віддає перевагу готувати тісто на біляші на воді, хтось на молоці чи на дріжджах. Якщо ви бажаєте отримати здобні біляші, то варто приготувати тісто на кефірі чи на молоці. Тісто для біляшів повинне бути пухким, м’яким, повітряним та не щільним. Начинку для біляшів можна готувати на основі одного виду м’яса або ж поєднати декілька. Таким чином, ви отримаєте смачні жарені пиріжки як на базарі.

Ліниві біляші

Як приготувати біляші так, щоб це не зайняло багато часу та зусиль? На допомогу приходять лівині біляші, тісто яких зробити доволі легко, а компоненти для начинки – доступні. Приготовану начинку потрібно  класти не в середину тіста, а замішувати з ним. Не варто хвилюватися, такий спосіб приготування лінивих біляшів є не менш смачнішим, ніж класичний. 

біляші

Біляші з м’ясом

Біляші вважаються гарним апетитним перекусом – і смачно, і поживно! Проте біляші в домашніх умовах чомусь не завжди виходять такими смачними, як у шкільній їдальні чи, наприклад, з жаровні на святкуванні дня міста. Як зробити біляші соковитими та смачними - спробуйте наш надійний рецепт: все просто, чітко, досить швидко й з маленьким секретом!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська, Українська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 50 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 600 g борошна
  • 375 ml молока
  • 1 яйце
  • 10 g сухих дріжджів (25г живих дріжджів)
  • 1 tsp солі

Для начинки

  • 300 g м'яса
  • 1 цибулина
  • сіль до смаку
  • олія для смаження

Кроки приготування

  • У тепле молоко 100 мл додаємо дріжджі, цукор, 100 г борошна, розмішуємо й ставимо у тепле місце.
  • Як опара підійде, додаємо решту молока й борошна, яйце, олію, сіль та замішуємо тісто. Ставимо його у тепле місце на 60-90 хвилин.
    тісто
  • Перекручуємо м’ясо, натираємо цибулю, додаємо сіль і перець, гарно вимішуємо. Начинка для біляшів готова.
    фарш
  • Тісто вже піднялося, поділимо його на шматочки та розкатаємо у вигляді круглих товстеньких млинчиків.
    біляші з тіста
  • Викладаємо на тісто фарш і формуємо біляші, залишаючи невеликий отвір.
  • Розігріваємо у сковороді олію досить високим рівнем, щоб був до середини біляша. Олія для смаження не повинна бути занадто гарячою.
  • Викладаємо біляші у розігріту олію дірочкою донизу – висока температура олії ніби «запечатає» м’ясо.
  • Смажимо біляші з обох сторін, не забуваємо підливати у дірку гарячу олію, щоб фарш гарно просмажився всередині.
    біляші
  • Готові біляші викладаємо на паперовий рушник, аби забрати залишки олії. Смачного!
Прокрутка до верху