blank

Безе

Рецепт безе з горіхами для торта

Цей рецепт безе підходить і для торта. Рецепт безе з горіхами – це просто, подрібнені горіхи додають в білкову масу в кінці приготування. Але краще додати зовсім трохи, ніж переборщити та зіпсувати безе, адже олія в горіхах може перешкоджати утворенню піни. Калорійність безе нижче, ніж у тістечок і тортів з великою кількістю жирного крему та тіста. А ще, тістечка безе і торти з безе неймовірно красиві та ошатні.

Способи приготування безе

Приготування безе можливо мінімум трьома способами:

  • Французька меренга – білки збиваються в холодному вигляді. 
  • Безе, рецепт італійський – з додаванням гарячого цукрового сиропу.
  • Меренга швейцарська – білки з цукром збиваються на водяній бані. 

Шукаєте рецепт безе українською? Як бачимо, склад компонентів зовсім простий, але приготувати десерт не так просто. Навіть звичайний рецепт безе з білків має деякі секрети, з якими ми поділимося в ході приготування.   

blank

Безе

Безе (меренга) – це десерт і основа багатьох кондитерських виробів, що являє собою збиті та запечені яєчні білки. Класичний рецепт безе в духовці – прекрасний винахід французьких кондитерів. З простих продуктів виходить ніжне повітряне безе – «поцілунок» в перекладі з французької.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 1 година 30 хвилин
Загальний час: 2 години

Інгредієнти для рецепту

  • 3 яйця (тижневої свіжості)
  • 180 g цукрової пудри
  • 1.5 tsp лимонного соку

Кроки приготування

  • Відокремлюємо білки від жовтків відразу після того, як дістанемо яйця з холодильника, максимально акуратно. Якщо навіть трохи жовтка потрапить в білкову масу, вона не зіб'ється.
  • Збиваємо білки в чистому сухому посуді навіть без краплі води або жиру. Перед збиванням білки повинні постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Завдяки цьому основа для безе буде більш повітряною.
  • Поступово додаємо цукрову пудру та продовжуємо збивати до отримання густої піни.
  • Лимонний сік додаємо в кінці, щоб маса не втратила об’єм. «Смак і зовнішній вигляд класичного безе допоможуть урізноманітнити ванілін, кориця, харчові екстракти або ароматизатори (тільки ті, що не містять спирту), харчові барвники, какао, кокосова стружка»
  • Готову масу викладаємо в кулінарний мішок. Можна обійтися і звичайною ложкою, але десерт буде не таким красивим.
  • Розігріваємо духовку до 80-100°C, застеляємо деко пергаментним папером і сформуємо на ньому безе. «Випікання безе можливе в мікрохвильовій печі або мультиварці»
  • Поставимо деко в духовку на середній рівень на 1-1,5 години. Чим менші безе за розміром, тим швидше будуть готові. Не потрібно відкривати духовку під час приготування. Через перепад температур десерт може потріскатися.
  • Після приготування вимкнемо духовку, злегка відкриємо дверцята та залишимо безе всередині до повного охолодження на кілька годин. Готове безе повинно легко відділятися від пергаменту. Смачного!
Прокрутка до верху