Go Back

Безе

Безе (меренга) – це десерт і основа багатьох кондитерських виробів, що являє собою збиті та запечені яєчні білки. Класичний рецепт безе в духовці – прекрасний винахід французьких кондитерів. З простих продуктів виходить ніжне повітряне безе – «поцілунок» в перекладі з французької.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 1 година 30 хвилин
Загальний час: 2 години

Інгредієнти для рецепту

  • 3 яйця (тижневої свіжості)
  • 180 g цукрової пудри
  • 1.5 tsp лимонного соку

Кроки приготування

  • Відокремлюємо білки від жовтків відразу після того, як дістанемо яйця з холодильника, максимально акуратно. Якщо навіть трохи жовтка потрапить в білкову масу, вона не зіб'ється.
  • Збиваємо білки в чистому сухому посуді навіть без краплі води або жиру. Перед збиванням білки повинні постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Завдяки цьому основа для безе буде більш повітряною.
  • Поступово додаємо цукрову пудру та продовжуємо збивати до отримання густої піни.
  • Лимонний сік додаємо в кінці, щоб маса не втратила об’єм. «Смак і зовнішній вигляд класичного безе допоможуть урізноманітнити ванілін, кориця, харчові екстракти або ароматизатори (тільки ті, що не містять спирту), харчові барвники, какао, кокосова стружка»
  • Готову масу викладаємо в кулінарний мішок. Можна обійтися і звичайною ложкою, але десерт буде не таким красивим.
  • Розігріваємо духовку до 80-100°C, застеляємо деко пергаментним папером і сформуємо на ньому безе. «Випікання безе можливе в мікрохвильовій печі або мультиварці»
  • Поставимо деко в духовку на середній рівень на 1-1,5 години. Чим менші безе за розміром, тим швидше будуть готові. Не потрібно відкривати духовку під час приготування. Через перепад температур десерт може потріскатися.
  • Після приготування вимкнемо духовку, злегка відкриємо дверцята та залишимо безе всередині до повного охолодження на кілька годин. Готове безе повинно легко відділятися від пергаменту. Смачного!
QR Code linking back to recipe