- Відокремлюємо білки від жовтків відразу після того, як дістанемо яйця з холодильника, максимально акуратно. Якщо навіть трохи жовтка потрапить в білкову масу, вона не зіб'ється. 
- Збиваємо білки в чистому сухому посуді навіть без краплі води або жиру. Перед збиванням білки повинні постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Завдяки цьому основа для безе буде більш повітряною. 
- Поступово додаємо цукрову пудру та продовжуємо збивати до отримання густої піни. 
- Лимонний сік додаємо в кінці, щоб маса не втратила об’єм.  
«Смак і зовнішній вигляд класичного безе допоможуть урізноманітнити ванілін, кориця, харчові екстракти або ароматизатори (тільки ті, що не містять спирту), харчові барвники, какао, кокосова стружка» 
- Готову масу викладаємо в кулінарний мішок. Можна обійтися і звичайною ложкою, але десерт буде не таким красивим. 
- Розігріваємо духовку до 80-100°C, застеляємо деко пергаментним папером і сформуємо на ньому безе. 
«Випікання безе можливе в мікрохвильовій печі або мультиварці» 
- Поставимо деко в духовку на середній рівень на 1-1,5 години. Чим менші безе за розміром, тим швидше будуть готові. Не потрібно відкривати духовку під час приготування. Через перепад температур десерт може потріскатися. 
- Після приготування вимкнемо духовку, злегка відкриємо дверцята та залишимо безе всередині до повного охолодження на кілька годин. Готове безе повинно легко відділятися від пергаменту. Смачного!